Met maar liefst acht locaties strategisch verspreid over Bonaire, zit er altijd wel een Dive Friends Bonaire duikcentrum bij jou om de hoek tijdens je duikvakantie. Jorinde van den Berge: We zijn  de grootste duikorganisatie op Bonaire, maar iedere afzonderlijke locatie is klein. Het voelt daardoor altijd gemoedelijk, het is gezellig en je hebt alle faciliteiten die je maar wensen kan!  

 

Jullie hebben heel veel locaties op Bonaire?

Dive Friends Bonaire heeft acht duikschoollocaties. Op al onze duiklocaties kun je tanks wisselen, dat maakt het ontzettend makkelijk om waar dan ook te gaan duiken; een volle tank is nooit ver weg. Als je met ons gaat duiken op een non-huisrif, word je daar heen gebracht met een van onze busjes. Het is ook geen probleem om je duikuitrusting bij ons te huren als je nog geen eigen uitrusting hebt. Van onze meest zuidelijke locatie Delfins tot onze meest noordelijke locatie Hamlet, je bent er altijd dichtbij! 

Wat onderscheidt jullie van andere duikcentra?  

We zijn een prijswinnende, familiegerichte duikschool waar hoogwaardige en persoonlijke aandacht voorop staat. Wij vinden het belangrijk om onze gasten het gevoel te geven dat ze bij vrienden zijn, je wordt overal met een lach ontvangen. Het feit dat je op acht verschillende locaties verspreid over het eiland je tanks kan wisselen, maakt je duikvakantie extra zorgeloos. Daarnaast werken we samen met verschillende resorts, ook voor een fijne verblijfplaats kun je dus bij ons terecht.  

Wat voor soort duiken organiseren jullie?  

Als full service duikcentrum bieden wij een breed scala aan opties. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor het kantduiken waar Bonaire bekend om staat. Daarnaast varen onze verschillende boten iedere dag naar plekken waar je vanaf de kant niet kan komen, zoals de riffen bij Klein Bonaire en de minder begaanbare plekken in het noorden. Voor onze duiken met gids kun je je aansluiten bij kleine groepen en het is natuurlijk ook mogelijk om voor een privégids te kiezen.  

Anderen lezen ook:  Enorme school hamerhaaien bij Galapagos

 

Ook organiseren jullie nacht- en ostracodduiken?  

Ja, je kunt een gewone nachtduik maken waarbij je kennis maakt met het nachtleven op het rif. Daarnaast kun je kiezen voor een UV-light nachtduik waarbij je door speciale lampen de fluorescerende kleuren van het rif kunt zien oplichten. Eens per maand doet zich een uniek fenomeen voor in Bonaire, het paringsritueel van de ostracods. Dit resulteert in duizende kleine oplichtende diertjes in het water, waardoor het lijkt alsof je door een sterrennacht zweeft, een absolute must-see!   

Dive Friends Bonaire is 100% PADI AWARE, vertel eens? 

Wij zetten ons uitgebreid in voor de conservatie van de onderwaterwereld van Bonaire. Vier keer per jaar organiseren we een Quarterly Clean Up Dive. Dit is een drukbezocht evenement waarbij we iedere keer met alle vrijwilligers een duikstek schoonmaken. Ook voeren we iedere maand een clean-up uit op een van onze huisriffen. Wij hebben deze huisriffen geadopteerd via ‘Adopt The Blue’ van PADI AWARE, wat betekent dat wij ons extra inzetten voor het behoud en onderhoud van deze riffen  

Bij Dive Friends Bonaire is het mogelijk om opgeleid te worden tot een duikprofessional?

Wij bieden Divemaster- stages en –cursussen en eveneens hosten wij een aantal keer per jaar Instructor Development Courses (IDC’s). Wij zorgen dat je goed begeleid wordt onder toezicht van een mentor die je het gehele traject begeleidt. Je bent vanaf dag 1 part of the team waardoor je makkelijk vrienden maakt. Je kunt na het voltooien van je cursus bij ons komen werken of je kunt ervoor kiezen om verder te gaan, dat is geheel aan de student!  

Anderen lezen ook:  Ongeboren haaien verlaten soms hun baarmoeder om een broertje op te eten

 

Bieden jullie ook accommodatie aan?

Dive Friends Bonaire heeft geen eigen accommodaties, maar wel vele accommodatiepartners. Bij verschillende resorts en verblijfplaatsen zit een DFB locatie op of naast het terrein: Delfins, Resort Bonaire, Sand Dollar / Den Laman, Port Bonaire, Dive Inn en Hamlet Oasis. Ook zijn er afspraken met verschillende AirBnB eigenaren, waardoor hun gasten korting krijgen om te duiken bij ons.


Jullie hebben ook meerdere shops?

Jazeker, en we hebben er zelfs vier! Dive Friends Bonaire @ Retail & Dive is een duikmateriaal winkel: we hebben een zeer uitgebreide collectie aan duikuitrusting en accessoires. Dushi Shoes & Accessoires is een winkel waar je onder andere schoenen kunt kopen, Dushi Style & Sportswear is een winkel waar je verschillende dingen kunt kopen waaronder sportbenodigdheden zoals kleding en schoenen maar ook beach tennis rackets, fitness accessoires en meer. Op onze retail locatie hebben we zeer kundige maintenance werknemers op locatie, die reparaties en service kunnen uitvoeren aan jouw duikuitrusting. Heb je advies nodig over het kopen van de juiste uitrusting, dan ben je hier ook aan het goede adres. 

Als je even niet wilt duiken, bieden jullie leuke andere activiteiten.

Als je een dagje wat anders wil doen dan duiken, kun je bij ons ook een kano of sup huren! Je kunt dan vanaf onze Dive Inn locatie een mooi stuk langs de kust varen. Als je het leuk vindt, kun je ook even aanmeren bij een van de restaurants om te lunchen, om daarna weer verder te gaan!  

 

Anderen lezen ook:  Orka's hebben dezelfde karaktereigenschappen als sommige mensen