Genesteld tegen een berghelling, biedt Roots Red Sea in El Quseir een idyllisch comfortabel toevluchtsoord in de woestijn waardoor je je echt één voelt met de natuur. We spreken met eigenaar Steve Rattle. 

Hoe zijn jullie op deze locatie terechtgekomen? 

We werken en duiken al meer dan 30 jaar in de Rode Zee. Het begon in de tijd dat Sharm een kleine stad was en je toegang had tot de ongerepte riffen langs de hele kust. Het was normaal om onder de sterren op het strand te slapen en elke ochtend met manta‘s te duiken. We hadden die dagen gemist! Dus toen we een nieuw duikresort wilden openen, wilden we zo dicht mogelijk bij die geweldige herinneringen komen. Toen we in El Quseir aankwamen, kwamen de herinneringen terug. Een klein stadje, onaangetast door toerisme en de westerse wereld. Traditionele familiewaarden zijn hier nog steeds, een hemel op aarde. Het duurde maar een paar duiken om te beseffen dat we een absoluut juweeltje hadden gevonden, a Jewel of the Red Sea. 

Vertel eens meer over de accommodaties.

Roots Red Sea is een bekroond resort, al 10 jaar continu beoordeeld als nummer 1 in de regio op TripAdvisor! Het is volledig zelfvoorzienend met een scala aan accommodaties, van Eco Huts tot Boutique Kamers, voor elk type duiker is er iets geschikts. Eco hutten zijn ideaal voor clubs en scholen, elke kamer heeft 4 bedden en een gedeeld nieuw sanitair gebouw op 20 meter afstand. De meest populaire kamers zijn de Deluxe Chalets met airconditioning, eigen badkamer en andere voorzieningen. We hebben zelfs kamers op de begane grond voor rolstoelgebruikers of mensen met mobiliteitsproblemen die trappen willen vermijden. 

Anderen lezen ook:  6 vakantietips van Buddy Dive Resort Bonaire

Wat voor duiken bieden jullie aan?

De regio is voornamelijk bekend om kantduiken. Grote boten kunnen niet aanmeren omdat er weinig bescherming is, dus het is altijd rustig. Elke duiklocatie is volledig uniek met zijn eigen bijzondere kenmerken. De meerderheid van de duikers gaat zelf op pad, vooral bij Abu Sauatir, een beschermde baai die in de meeste weersomstandigheden te beduiken is en een schat aan onderwaterleven biedt. Er is ook de mogelijkheid om een bootduik te maken vanaf de zodiac en met de dugong of residente dolfijnen te duiken.  Wij bieden ’s ochtends twee begeleide kant- of bootduiken aan, ’s middags kan je zelf op pad.  

Waarom is duiken zo leuk in dit gebied?

Duiken vanaf Red Roots is oneindig gevarieerd, de meeste locaties zijn prima toegankelijk vanaf de kant. We hebben veel spectaculaire stekken en dat zijn over het algemeen niet de duiklocaties waar je over leest.  

Hebben jullie een huisrif?

Ons huisrif is Abu Sauatir. We hebben veel terugkerende gasten die speciaal komen duiken op het huisrif. De vrijheid om te duiken wanneer ze willen, zoals ze willen, in combinatie met een geweldige verscheidenheid aan residente en bezoekende zeedieren, maakt de reis super. Laten we je een paar hoogtepunten geven van alleen dit seizoen – drie keer een walvishaai! Groepen dolfijnen, regelmatige bezoeken van adelaarsroggen en schildpadden, en aan de andere kant van het spectrum – zeepaardjes, zeemotten, Spaanse danseressen en nog veel meer.

Hoe zit het met de faciliteiten?

Alles wat je van een 5-sterren duikcentrum zou verwachten, plus DPV-verhuur, Olympus-camera-verhuur, technische ondersteuning voor CCR en multi-tankduiken, vrijwel alles is gedekt. Bij twijfel gewoon vragen

Anderen lezen ook:  Dive Systems in Sliema, Malta

Jullie organiseren dive retraites?

We blijven voorop lopen op het gebied van Adaptive Scuba. We bieden een volledig pakket voor groepen en individuen. We zijn de Deptherapy-basis in de Rode Zee. Tijdens het winterseizoen bieden we yoga & duikretraites aan voor duikers die willen ontspannen en zich voorbereiden op het nieuwe jaar. We organiseren ook reizen die de geweldige geschiedenis van Egypte omvatten. We bezoeken Caïro en de piramides maar ook Luxor met zijn overvloed aan monumenten is de kern.

Wat maakt jullie uniek?

We zijn veel meer dan alleen een duikcentrum, het is een duikersresort, alles is gericht op het vervullen van de behoeften van de duiker. We hebben een uiterst flexibele benadering van duiken, geen klok die in de gaten wordt gehouden, je gaat duiken wanneer je wilt en zo vaak als je wilt. De meeste cursussen worden gegeven met privéles die zijn aangepast aan de behoeften van de studenten. Bij alle elementen van het duiken blijft veiligheid en welzijn altijd de hoogste prioriteit. 

Bekijk hier de video over Roots Res Sea!

www.rootsredsea.com