Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub-winkel bij jou in de buurt. Bij alle vijf de fysieke duikwinkels vind je een groot assortiment van de bekende merken duikmaterialen: van wetsuit tot vin, van BCD tot boots. Redacteur Carlo Vreugde gaat on tour en bezoekt de shops, waarbij hij in gesprek gaat met de eigenaren. Zijn eerste stop is SubLub Zuidlaren. 

Bijna iedereen heeft het gezongen in zijn jonge jaren: «Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren…» Dit is een dorp in het noorden van provincie Drenthe en maakt sinds 1998 onderdeel uit van gemeente Tynaarlo.

Het ligt dicht bij Groningen en beschikt over het mooie Veenmeer, plus een geschikt zwembad Aqualaren om te leren duiken. Dit is nu precies de reden dat Kim en Peter Halberstadt zich hier in Zuidlaren hebben gevestigd. Wanneer ik de gezellige winkel binnenstap, zie ik een mooie en duidelijk ingerichte shop met trainingsruimte voor PADI-opleidingen.

Onder het genot van verse koffie en thee vertellen Peter en Kim enthousiast over hun duikpassie. Peter is duikinstructeur geweest in het Caribisch gebied, Zuid-Afrika en op Zanzibar. Kim zat in het hotelmanagement. Beiden wilden hun kennis en opgedane ervaring overbrengen in Nederland.

Door Kims jeugd zijn ze terechtgekomen in Zuidlaren, waar ze vanuit huis 1,5 jaar lang de duikschool Karibu Divers hebben opgezet en op 1 april 2012 is daar de duikwinkel SubLub bijgekomen in Zuidlaren. Volgend jaar vieren ze hun 10-jarig SubLub Zuidlaren lustrum.

Sterk merk in het noorden

Peter en Kim hebben het duikcentrum in kleine stapjes opgebouwd. In hun eerste startfase hadden ze al contact met SubLub, want ze misten een duikwinkel. Uiteindelijk is de shop erbij gekomen en hebben ze het samen opgebouwd tot een sterk merk in het noorden.

Anderen lezen ook:  Mis jij een van je fundamentele duikvaardigheden?

Zowel Kim als Peter weten beiden veel te vertellen over alle duikmaterialen en ook ben je hier aan het juiste adres voor een servicebeurt van je spullen. De thee smaakt heerlijk en we praten verder over het online bestellen. «Duikers letten erg op wat onze instructeurs aan hebben,» vertelt Kim.

«Daarna gaan ze zelf op internet op onderzoek uit. Vaak komen ze dan toch uit op de uitgebreide online webshop van SubLub. Je kan je bestelling thuis laten bezorgen, maar ook in onze winkel ophalen.» Je krijgt dan direct tips en deskundig advies van Peter en Kim.

Gezellig duikteam

«Het mooie van duiken is om dit samen te doen, alles delen met elkaar in een leuke gezellige sociale omgeving. Dat kan bij ons. Dit avontuur begint al bij het Advanced Open Water Duiken in Hemmoor in de Kreidesee, Duitsland.

Hebben duikers de smaak te pakken, dan is de stap zo gemaakt naar de vereniging ‘het Duikteam’ dat bestaat uit vrijwillige gebrevetteerde duikers die na hun opleiding gezellig met elkaar willen blijven duiken.

Op deze manier hou je vast wat je geleerd hebt in de opleiding, maar bouw je tegelijkertijd ruime ervaring op wat de duikbeleving nog beter maakt. We organiseren dan ook duiktrips in Nederland, België en Elba,» vertelt Peter enthousiast.

Regiobrandweer

De regiobrandweer is ook vaste klant bij Peter en Kim. Daarnaast worden de duikers van SubLub Zuidlaren ingezet als veiligheidsduikers bij grote evenementen in de regio: TT Circuit Assen, Sinterklaas intochten, etc. Ook verzorgen zij introductieduiken in vakantieparken in de regio.

Anderen lezen ook:  Twee keer raak met een zeedraak

Verder kent iedereen hun hond Poa uit Zanzibar, als trouwe viervoeter een bekende onder de bezoekende duikers. Ga je duiken in Drenthe, dan kan je mooi je flessen vullen bij Peter en Kim en genieten van verse koffie en thee om daarna heerlijk te gaan duiken in het fraaie Veenmeer!

SubLub Zuidlaren

Faciliteiten SubLub Zuidlaren

  • Duikmaterialen • Snorkelmaterialen • Zwemmaterialen • Vulstation 200 en 300 bar • Onderhoud duikmateriaal • PADI-duikschool Karibu Divers

Openingstijden: 11:00-18:00 (di-vr) en 10:00-17:00 (za) Parkeren: Gratis, in de parkeervakken aan de straat. Voor het in- en uitladen van zware uitrusting kan je ook recht voor de deur staan. Achter het pand is een parkeerterrein.

Contact: Verlengde Stationsweg 12, 9471 PL Zuidlaren. Telefoon: 050 – 8 200 479, e-mail: zuidlaren@sublub.nl Website: SubLub.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

SubLub is Camaro Premium Dealer