Eind augustus maakt Daniel Versteeg met zijn buddy een duik bij een van de bekendste duikplaatsen in Zeeland. Het doel van deze fotoduik in de Oosterschelde is een grote school steenbolken onder een platform.

 

Tekst en foto’s: Daniel Versteeg

De steenbolken zijn gelukkig in grote aantallen aanwezig. Ik maak enkele foto’s en naar verloop van tijd zwemmen we verder en komen bij enkele wilgen takken. Wat zie ik nu?! Dit is mij nog niet eerder overkomen in deze periode van het jaar…

 

 Ik zie een volwassen sepia vrouwtje eieren afzetten! Ze wordt vergezeld van drie mannetjes welke om haar aandacht vechten! Wat een waanzinnig mooi schouwspel. Heel bijzonder om dit nog zo laat in het jaar te zien! Zeker omdat de nieuwe generatie sepiaatjes alweer weken te zien zijn in de Zeeuwse wateren. En… zonder foto’s geen bewijs, dus heb ik snel enkele opnames gemaakt.

Anderen lezen ook:  Haarlemmermeerse Bosplas, het hele jaar door