Het Side Azura dive center in Side Sorgun, Turkije, ligt op een steenworp van het prachtige onderwatermuseum en biedt veel verschillende duikmogelijkheden vanuit een persoonlijke aanpak. Gee van het dive center vertelt er meer over.  

Vertel eens wat over jullie duikcentrum?

Sinan en ik zijn in 2009 begonnen met het PADI-duikcentrum. Sinds 2012 verblijven we tussen de hotels Voyage Sorgun Resort en Arcanus Side Resort, een paar kilometer van Side vandaan. Ons huisrif noemen we ook wel Turtle Reef en ligt op slechts 2 minuten varen bij ons vandaan. In de zomermaanden heb je grote kans om hier grote zeeschildpadden te spotten. De schildpadden leggen ieder jaar hun eieren op het strand. De locatie is ideaal voor beginners met een diepte van maximaal 5 meter. Ook is er veel vis te zien en kun je inktvissen tegenkomen. Dat maakt het een leuke locatie om je eerste duikervaring te beleven. 

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Side Azura Dive center heeft voor ieder wat wils. We bieden duiken aan vanaf het strand en de pier. Dit is erg leuk voor beginners en kinderen. Daarnaast zijn al onze bootduiken dichtbij met 2 tot 10 minuten varen. De locaties variëren met een diepte van 5 tot 25 meter. Het is mogelijk om te duiken bij het Side Underwater Museum, te wrakduiken of een snorkeltour te boeken. Omdat we onze groepen klein houden kunnen we ons programma daar ook op aanpassen. Een enkele duik heeft een programma van gemiddeld 2 uur en wanneer je een dubbele duik maakt duurt het programma totaal maximaal 3,5 uur. Gemiddeld nemen we 1 tot 4 personen per duik mee.

Anderen lezen ook:  Scuba Center Amsterdam

Wat zijn populaire duiklocaties?

Het Side Underwater Museum is verdeeld over meerdere duiklocaties. Side Reef 1 is daarvan het meest populair, samen met het wrak TCSG-117 op 25 meter diepte. Side Reef 1 start op ongeveer 6 meter en gaat daarna heel geleidelijk naar een maximale diepte van 12 meter, afhankelijk van welke richting je op gaat. Daar is ook een kleine grot waar je in kunt kijken en er is veel leven te zien.  

 Wat maakt jullie duikcentrum uniek?

We houden er zelf niet van ‘massaproductie’. Met die gedachte zijn we gestart met Side Azura en onze manier van werken is in al die jaren niet veranderd. We houden iedere duik kleinschalig en persoonlijk, zodat iedereen de tijd kan nemen om het duiken onder de knie te krijgen en echt te kunnen genieten. Dat houdt ook in dat we wat langer onder water kunnen blijven. We hebben geen haast en verblijven ook niet een hele dag op zee waarbij je op vele andere duikgasten moet wachten. Zo heb je nog wat aan je dag om andere leuke dingen te doen. Dit geldt ook voor onze cursussen. Meestal zijn die één op één.

Veel beginnende duikers vinden het leuk om foto’s en video’s van de duik te ontvangen. Deze maken we dan ook graag. Wat ons uniek maakt is dat we een back-up service van een jaar aanbieden. De foto’s en video’s verzenden we digitaal. Mocht je ze onverhoopt kwijtraken dan kun je tot een jaar na je duik contact met ons opnemen om ze opnieuw toegezonden te krijgen.  

Anderen lezen ook:  De Boschmolenplas: lekker duiken en shoppen met Scuba Adventures Europe 

Meer informatie over Side Azura Dive center