De SEA LIFE Trust heeft in samenwerking met de Whale and Dolphin conservation een Beloega reservaat opgezet om 2 beloegas op te vangen. In april zullen Little Grey en Little White verhuizen van Changfeng Ocean World in Shanghai naar Heimaey Island in IJsland, een reis van 9657 km.

Sinds Merlin Entertainments (de moedermaatschappij van Sea Life) Changfeng Ocean World in 2012 overnam, werd er gezocht naar een duurzame oplossing voor de Beloegas, gedreven door haar filosofie om walvisachtigen zoals dolfijnen en walvissen niet in gevangenschap te houden.

Afgelegen Beloega reservaat

De afgelegen baai in IJsland is gekozen om een ​​natuurlijkere omgeving en een nieuw leefgebied te bieden voor deze geweldige dieren. De baai is 32.000 m² breed en heeft een diepte tot 10 meter. Helemaal terug in het wild kunnen ze niet meer.

Beloega reservaat

De afgelegen baai in IJsland is gekozen om een natuurlijkere omgeving en een nieuw leefgebied te bieden aan de Beloega’s.

Bij het Beloega reservaat wordt ook een onderzoekerscentrum gebouwd, welke binnenkort klaar zal zijn. Het reservaat zal een beperkt aantal bezoekers, een discrete blik op de walvissen bieden om de operationele kosten op lange termijn op te vangen. Dit alles met als prioriteit dat de twee walvissen niet gestoord worden in hun nieuwe omgeving.

Speciaal trainingsprogramma

De twee vrouwtjes Little Grey en Little White zijn elk 12 jaar oud en hebben een hele verschillende en unieke persoonlijkheid. Terwijl Little White verlegen en gereserveerd is, is Little Grey veel vocaler en ondeugender.

Ze nemen momenteel deel aan een speciaal trainingsprogramma, ontworpen door een team van toonaangevende dierenartsen, om hen te helpen zich voor te bereiden op de komende reis en zich aan te passen en te wennen aan de Noord-Atlantische wateren. De training bevat:

Anderen lezen ook:  Wrakken met een naam

* Beloegas trainen op gespecialiseerde apparatuur, waaronder brancards en platformtraining om hen voor te bereiden op transport.

* De walvissen trainen om hun adem langer onder water in te houden en ze zo klaar te maken voor het kunnen duiken in de baai.

* De kracht van de Beloegas opbouwen door snel te zwemmen in hun huidige zwembad om hen te laten wennen aan de getijden en stroming van hun nieuwe omgeving.

* Het verhogen van de calorie-inname van de Beloegas door een rijk dieet van haring en vetten om voor gewichtstoename te zorgen om weerstand te kunnen bieden aan de koudere wateren in IJsland.

Dierenartsen

Rob Hicks, directeur van de dierenafdeling van Sea Life: “Dit is een complex en logistiek uitdagend verhuisproject van twee geliefde Beloega walvissen. Little Grey en Little White zijn zeer intelligente zeezoogdieren en zijn snelle leerlingen, maar we nemen alle voorzorgsmaatregelen om hun gezondheid en welzijn te beschermen.

“Het aquariumteam van Changfeng Ocean World is zeer behulpzaam geweest bij het ondersteunen van dit project en we zullen beide Beloega helpen om zich voor te bereiden op deze reis en hun nieuwe omgeving. Een team van dierenartsen zal te allen tijde bij de walvissen aanwezig zijn om hun welzijn te bewaken en om te verzekeren dat hun verhuizing succesvol is.”

Ga voor meer informatie over het SEA LIFE TRUST Beluga Whale Sanctuary naar www.sealifetrust.org

Bekijk ook:

IJsland Silfra kloof, zicht van meer dan 100 meter