Aqua Lung, al 75 jaar de toonaangevende ontwerper, fabrikant en distributeur van duik- en watersportmaterialen, heeft de langverwachte release van de nieuwste versie van de Legend 3 of ‘LEG3ND’ ademautomaat, het paradepaardje van het merk, aangekondigd. De volledig vernieuwde LEG3ND zal wereldwijd vanaf 10 januari 2020 leverbaar zijn via de duikspeciaalzaak.

LEG3ND ademautomaat

“De ‘Legend 3’ ademautomaat borduurt voort op het succes van onze legendarische Legend-lijn, maar heeft een compleet nieuw design. De LEG3ND ademautomaat is het toppunt van technologie voor ademen onder water en het nieuwste model van onze best verkopende én best presterende ademautomaat, “ vertelt Laurent Boury, vice-president International Diving bij de Aqua Lung Group.

“Het engineering- en ontwikkelingsteam van Aqua Lung France is er opnieuw in geslaagd zichzelf te overtreffen,” vervolgt Boury. “Deze derde versie van de Legend is de allerbeste ooit – hij heeft een nog hogere luchtopbrengst, ademt soepeler en is veelzijdiger dan welke andere ademautomaat die we ooit hebben gemaakt.”

Leg3nd

Philippe Cousteau

Aqua Lung Ocean Ambassador Philippe Cousteau is het daar volmondig mee eens en voegt toe: “De Legend was altijd al mijn favoriet, of ik nu onder het poolijs duik of op een tropisch rif. Hij steekt met kop en schouders boven elke andere ademautomaat uit, wat de omstandigheden ook zijn.”

Testen LEG3ND

Nicolas Peyron, R&D-manager van Aqua Lung, vertelt: “Bij testen in het lab is gebleken dat de LEG3ND Elite qua ademhalingsinspanning en bestendigheid tegen bevriezing beter presteert dan welke ademautomaat van welk merk dan ook. Dit is de nieuwe norm voor ademautomaten.”

Anderen lezen ook:  Getest, Tusa Paragon S duikmasker

De LEG3ND zal leverbaar zijn in drie uitvoeringen: de LEG3ND, LEG3ND MBS en LEG3ND ELITE met zowel DIN- als beugelaansluiting. Voor elk model is gebruikgemaakt van de beste onderdelen. De ademautomaat is prachtig afgewerkt en heeft premium kenmerken – voor elke duiker, voor alle omstandigheden en voor elke duik is er een LEG3ND.

Over Aqua Lung

Aqua Lung is een pionier als het gaat om moderne duikmaterialen, en bestaat sinds 1943 toen kapitein Jacques-Yves Cousteau samen met Emile Gagnan de eerste “aqua-lung” ontwikkelde, die exploratie van de onderwaterwereld mogelijk maakte. Tegenwoordig loopt het merk als ontwerper en fabrikant van duik- en watersportmaterialen wereldwijd nog altijd voorop. Aqua Lung, dat grote waarde hecht aan kwaliteit, onderzoek en testen, heeft een revolutionaire verandering binnen de duikwereld teweeggebracht en bepaalt op het gebied van technologie, comfort, veiligheid en design de norm voor duikmaterialen. Het bedrijf staat sinds jaar en dag binnen de duik- en watersportbranche bekend als specialist, wat ertoe heeft geleid dat er in meer dan 100 landen vraag is naar Aqua Lung materialen voor recreatieve, technische en militaire duikers. De producten van de Aqua Lung Group worden verhandeld onder de merknamen Aqua Lung, Apeks, Aqua Sphere, Phelps Swimming, O.ME.R, U.S. Divers en Stohlquist.  Voor meer informatie kunt u terecht op www.AquaLung.com en www.Facebook.com/AquaLungDivers 

Bekijk ook: Aqua Lung Rogue: Ontwerp je eigen trimvest