Extra Divers heeft buiten duikcentra over de hele wereld, nog een grote aanwinst erbij sinds 2019. Monika Ritcher van Extra Divers Worldwide verteld ons precies waarom opstappen aan boord van  hun ‘MY Red Sea Explorer Egypt’, zodra de Europese grenzen naar Egypte weer open gaan, een goed idee is!

“Aan boord hebben we alle nodige gezondheidsmaatregelen getroffen zodat onze gasten veilig met ons kunnen reizen.”

Vertel ons over de Red Sea Explorer, wat maakt het schip uniek?

De nieuwe liveaboard MY Red Sea Explorer is gebouwd in 2019 en biedt trips naar de beste duikplekken in de Rode Zee.

Het 43 meter lange schip MY Red Sea Explorer is speciaal ontworpen om gasten maximale ruimte, comfort, kwaliteit en veiligheid te bieden. In tegenstelling tot de meeste liveaboards in de regio, is het schip gemaakt van staal in plaats van hout.

Dit drijvende 5-sterrenresort is toegewijd aan de eisen en verwachtingen van duikers. Het ruime duikdek biedt niet alleen zoetwaterspoeltanks, zoetwaterdouches, voldoende opslagruimte voor duikuitrusting en een cameratafel – zelfs Nitrox is gratis voor duikers met een geldig certificaat! ENOS is ook aan boord – het beste duikreddingssysteem ter wereld.

Wat zijn de twee meest populaire duikplekken bij jou in de buurt? Waarom?

De liveaboard vertrekt vanuit Hurghada of Marsa Alarm en biedt alle populaire Rode Zee-trips zoals North & Wrecks, South Tours, Brothers, Daedalus, Elphinstone, en nog veel meer.

Jullie kunnen weer gasten ontvangen, hoe komt dat?

In maart kwam onze liveaboard uit het droogdok waar hij gestationeerd was voor wat klein onderhoud en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Anderen lezen ook:  Zeldzaam zeenaaktslakje weer aangetroffen in de Oosterschelde

Tijdens de eerste reis begonnen de geruchten over sluitingen van luchthavens in Egypte, dus het schip kwam een ​​dag eerder terug naar de haven om ervoor te zorgen dat alle gasten thuis konden komen. Daarna begon de lock down helaas en werd het schip met een kleine bemanning aan boord verankerd in Hurghada om ervoor te zorgen dat alles goed en in vorm blijft.

In augustus konden we weer reizen aanbieden voor Zwitserse gasten, aangezien Zwitserland geen reisverbod heeft voor Egypte en er regelmatig vluchten vanuit Zürich zijn gepland. De eerste reis na de lock down was op 13 augustus: de bemanning en onze gasten waren helemaal tevreden. Ze hebben een erg leuke reis gehad.

Red Sea Explorer

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk vanwege corona. Wat heb je in de tussentijd gedaan?

De boot is gebouwd in 2019 en kwam recht uit het droogdok voordat de lock down werd gesloten. Dus reparaties etc. waren niet nodig.

Hoe ga je om met COVID-19? Wat is anders? Welke voorwaarden worden aan de duikers gesteld?

Het schip heeft de gezondheids- en veiligheidstest van de Egyptische autoriteiten met succes doorstaan ​​en vaart met minder gasten vanwege de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften van de Egyptische regering.

Red Sea Explorer

Aan boord hebben we alle nodige gezondheidsmaatregelen getroffen zodat onze gasten veilig met ons kunnen reizen. Bijvoorbeeld: De bemanning is getraind in veiligheids-, schoonmaak- en gezondheidsmetingen met betrekking tot Covid-19. Briefings en maaltijden worden meestal buiten gedaan. Er wordt meerdere keren per dag schoongemaakt, vooral op de openbare ruimte en deurknoppen, leuningen enzovoort.

Anderen lezen ook:  Voodoo Divers: "Egypte is geen duur land om te overleven, maar het mag toch echt niet te lang duren"

Bemanning en obers dragen de hele tijd maskers. Vanwege de sociale afstand wordt er in kleinere groepen gedoken. Duikuitrusting kan alleen worden schoongemaakt met stromend water en niet in een spoeltank. Onder water blijft alles echter hetzelfde … 😉

Hoe reageren de gasten van Extra Divers die tot dusver bij u zijn geweest?

Onze eerste gasten ,na de lock down, waren super blij om weer te gaan duiken en te genieten van de Rode Zee. Nu zijn er echt speciale omstandigheden, aangezien veel duikcentra en liveaboards nog niet actief zijn. Zodat gasten bijna volledig voor zichzelf van de riffen kunnen genieten.

Red Sea Explorer

Heeft Extra Divers een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

Tot dusver wachten we op de opheffing van het reisverbod voor de Europese landen. Helaas zijn de meeste chartervluchten (behalve Zwitserland) niet hersteld. We hopen dat daar de komende maand verandering in komt. Anders kunnen we genoodzaakt zijn om sommige reizen te annuleren vanwege het gebrek aan deelnemers.

We hadden enkele upgrade-specials voor de eerste reizen en voor de volgende afzet op 3 september. En er zijn misschien nog meer specials beschikbaar. Kijk maar op onze website.

Deze bestemming boek je bij Diving World