Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Basiscursus onderwaterfotografie met Ron Offermans

6 april 09:30 tot 16:30

€139

Beginnerscursus Onderwaterfotografie: Leer op deze cursusdag meer over typen apparatuur, zweefvuil op je foto’s voorkomen, kleurrijke foto’s maken, sluitertijd, diafragma, compositie, belichting etc. Leer de theorie en ga met je camera in het cursuslokaal aan de slag tijdens de practicum. 

Doelgroep
De specialisatie digitale onderwaterfotografie is bedoeld voor iedereen de van plan is om onderwater te gaan fotograferen of daar al mee is begonnen, maar graag goed aan de slag wil gaan met onder water fotograferen en daar de basisbeginselen goed van wil leren.

Voorwaarde tot deelname
Deze cursus is alleen geschikt voor deelnemers die de duikkunst zelf al helemaal onder de knie hebben. Het fotograferen onderwater is een inspannende bezigheid die zoveel aandacht vergt, dat het duiken zelf als een soort automatisme moet aanvoelen. Vooral aan het trimmen worden hoge eisen gesteld zodat het onderwaterleven ook na te zijn gefotografeerd nog in goede conditie is.

Een eigen camera meenemen (eventueel zonder onderwaterhuis)
Een tweede voorwaarde om deze cursus met succes te kunnen volgen is dat de cursist een eigen camera meebrengt om diverse oefeningen in het cursuslokaal uit te kunnen voeren. Heb je al een onderwaterhuis en andere toebehoren? Breng die ook mee, zodat je daar lekker mee aan de slag kunt. Andere duikspullen zijn niet nodig. We blijven in het cursuslokaal.

Programma:

Apparatuur
De hoeveelheid apparatuur die bij onderwaterfotografie gebruikt kan worden is zo groot dat aspirant ow fotografen soms door de bomen het bos niet meer zien. Je komt voor vragen te staan zoals: Moet ik een compact camera kopen, of een spiegelreflex? Heb ik een flitser nodig? Met welke lens kan ik macro-opnamen maken? In dit gedeelte van de cursus gaan we proberen inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden en er proberen achter te komen welke apparatuur voor elke individuele deelnemer het meest geschikt is.

Techniek
Op elke camera, of flitser zitten een hele reeks knopjes die je toegang geven tot een ongelooflijk aantal instelmogelijkheden. Deze worden zelden benut en dat is erg jammer omdat de camera vaak tot veel betere opnamen in staat is dan dat er in de regel mee gemaakt worden. Door het nut van een aantal instellingen uit te leggen en via een practicum waarbij je met je eigen apparatuur een aantal praktijkoefeningen moet uitvoeren, zullen sommige vage begrippen hopelijk worden veranderd in kennis waarmee de resultaten met sprongen omhoog zullen gaan. Ook het gebruik en voordeel van een externe flitser komt in dit cursusdeel uitgebreid aan bod.
Ron Polet zal het practicum mede begeleiden. Mocht je specifieke vragen hebben over jouw camera, behuizing of flitser, dan kan Ron Polet met zijn uitgebreide productkennis je direct verder helpen!

Compositie
Als afsluiting gaan we dieper in op de inhoud van de foto. Wat maakt een foto prettig en interessant om naar te kijken. Te vaak is een foto waar je erg tevreden over bent een lucky shot. Zo’n goed resultaat reproduceren lukt vaak niet. Toch is het vaak prima te verklaren waarom juist die foto uitsteekt boven de gemiddelde kiekjes. Daarom gaan we foto’s analyseren en geven we enkele handvatten om wat meer doelgericht te werken naar foto’s die uitsteken boven een gemiddeld kiekje.

NOB Brevet
Na de cursus kun je in het bezit komen van het specialisatie brevet digitale onderwaterfotografie. Daarvoor dien je een brevetregistratiekaart te bestellen bij de NOB. Deze kun je als pakket samen met het handboek bestellen, maar als je die al in bezit hebt kun je ook een losse brevetaanvraag bestellen.

Deze cursus bestaat uit een volle zaterdag (09.30 -16.30 uur).** Voor lunch wordt gezorgd.

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
09:30 tot 16:30
Kosten:
€139
Website:
https://www.onderwaterhuis.nl/basiscursus-onderwaterfotografie-met-ron-offermans

Locatie

Onderwaterhuis.nl
Neon 25
Oud Gastel,4751 XANederland
+ Google Maps
Website:
www.onderwaterhuis.nl