Eindelijk is het zover! Deze week ontvangen abonnees van DUIKEN magazine een speciale editie in de brievenbus. Je ontvangt het nieuwste magazine én een gratis Curaçao brochure met de mooiste hotspots en tips voor jouw volgende reis. Maar er is nog iets speciaals bij deze editie: de folie. De plastic folie om je magazine is vervangen voor een biobased suikerriet folie.

De suikerriet folie om je magazine is voor 80% geproduceerd uit hernieuwbaar grondstoffen. De traditionele PE folie is gemaakt uit aardolie en daardoor veel slechter voor het milieu. Suikerriet folie heeft daarnaast het Vinçotte OK biobased certificaat met vier sterren en is volledig recyclebaar. Je kunt de folie dus in de plasticafvalbak gooien en daarna wordt het weer hergebruikt. De kwaliteit en sterkte van de folie blijven hetzelfde, dus je krijgt jouw magazine nog steeds netjes thuisbezorgd.

Op naar een beter klimaat

Niet alleen bij DUIKEN maar ook bij de andere magazines van onze uitgeverij Vipmedia Publishing gaat een suikerriet folie gebruikt worden. Vipmedia wil hiermee een bijdrage leveren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het afgelopen jaar heeft Vipmedia al een eerste stap gemaakt in haar bijdrage voor een beter klimaat.

Betere toekomst voor volgende generaties

Afgelopen april is het nieuwe magazine Groener Wonen gelanceerd. Groener Wonen informeert en inspireert om duurzamere keuzes te maken. In het magazine krijg je antwoord op vragen als ‘Hoe kan ik energie in en rondom huis besparen?’, ‘Zijn zonnepanelen iets voor mij?’ en ‘Is het slim om nu al mijn cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp?’. Daarnaast geeft het je ook praktische tips voor o.a. het verminderen van plastic afval en milieuvriendelijker reizen. Groener Wonen is er voor iedereen met een groen hart die zich richt op een betere toekomst voor volgende generaties. Meer informatie over het magazine lees je op Groenerwonen.com.

 

Bij de redactie van DUIKEN zijn we erg enthousiast over de vervanging van de plastic folie. Ben jij ook zo blij met deze nieuwe biobased folie?