Een prachtige locatie met de haven en de oude markt op loopafstand. Wat wil je als duiker nog meer als je naar Sharm el Sheikh op duikvakantie gaat? Wij spreken met Shazly Hassan en Ionela Babeanu van Story Divers.  

Jullie locatie is fantastisch! 

Klopt! We bevinden ons in het gebied Sharm el Maya, op 5 minuten afstand van Travco Marina, de belangrijkste haven in Sharm el Sheikh. Heel dicht bij ons duikcentrum is de oude markt. Na een duikdag is het heerlijk om daar rond te struinen. Hier kun je de beste souvenirs vinden en genieten van authentiek Egyptisch eten in de leukste restaurants. 

De locatie van Story Divers is werkelijk fantastisch.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?  

Story Divers is een officiële partner van SSI en PADI, waardoor we een compleet aanbod van cursussen kunnen aanbieden, variërend van beginners tot experts. Een van de belangrijkste voordelen van ons duikcentrum is onze comfortabele duikboot. Met onze eigen boot hebben we de flexibiliteit om te duiken volgens onze eigen vastgestelde routes. STORY I is een boot van 20 meter lang met een vlak duikdek en een platform. De boot heeft 2 verdiepingen; het benedendek heeft een salon, 2 maritieme toiletten en een duikplatform. De eerste verdieping biedt een sfeervol schaduwrijk gebied en 2 zonnedekken. 

Jullie organiseren dus bootduiken? 

We bieden dagelijkse boottochten naar alle duikgebieden in Sharm el Sheikh: Ras Mohammed, Straits of Tiran en lokale duiklocaties. Op verzoek plannen we trips naar het beroemde Thistlegorm-wrak of duiken en kamperen in het nationale park aan de kust. Liever kantduiken? Dat kan ook. We maken een mooi programma voor je!   

Anderen lezen ook:  Veiligheidswaarschuwing duikflessen

Hebben jullie een huisrif?  

Ons huisrif bevindt zich op 10 minuten afstand van onze locatie in Ras um el Sid en is het zuidelijke punt van de Straat van Tiran. Toegankelijk voor duikers van alle niveaus, bestaat de locatie uit een prachtige rifwand en twee plateaus, waarbij het tweede plateau rijk is aan koraalpilaren en een echte koraaltuin vormt. Het staat bekend om een uitgebreide, dichte verzameling van gorgonen en is een goede plek om een grote verscheidenheid aan zeedieren te spotten, zoals barracuda’s, napoleonvissen, tonijnen, schildpadden, murenen, adelaarsroggen, af en toe manta’s en andere pelagische dieren.  

Vertel eens over jullie faciliteiten. 

We zijn trots om onze duikers te verwelkomen in ons nieuwe en moderne duikcentrum. In onze receptie bieden we gratis Wi-Fi, airconditioning, een gratis bibliotheek met boeken en tijdschriften over de duikwereld en zeedieren. Onze lounge is in Bedoeïenenstijl; hier kun je je in alle rust voorbereiden of nagenieten met een kopje koffie, thee of gratis frisdrank.  We hebben ook een modern klaslokaal en vulstation.   

Materiaal huren? geen probleem!

Organiseren jullie speciale duiktrips?  

Naast onze reguliere dagelijkse boottochten op de STORY I, organiseren we op verzoek speciale dagtrips naar het Thistlegorm-wrak, dagduikavonturen in Dahab om beroemde duikplekken te verkennen en kamperen in het nationale park. Het is superleuk om het duiken te combineren met het proeven van de Bedoeïenencultuur en sterrenkijken onder de nachtelijke hemel.  

Hoe zit het met accommodatie? 

Story divers biedt duik- en verblijfpakketten aan inclusief accommodatie in een 3-sterrenhotel voor budgetbewuste reizigers. Deze bevindt zich naast ons duikcentrum. Het Turquoise Hotel heeft een privéstrand, binnen- en buitenzwembad, en een zonneterras met ligstoelen. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin, satelliet-tv, een kledingkast en een telefoon. Het hoofdrestaurant van het hotel serveert ontbijt, lunch en diner. Daarnaast is er dagelijks een Italiaans restaurant geopend voor het diner. Ook raden we het adults only Iberotel Palace (5 minuten afstand) en het kindvriendelijke Sunrise Diamond (10 minuten afstand) aan.  

Het Turquoise Hotel heeft een privéstrand, binnen- en buitenzwembad, en een zonneterras met ligstoelen.

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere duikcentra? 

Ons duikcentrum valt op dankzij ons handige online inchecksysteem, dat het voor duikers gemakkelijker maakt om zich voor te bereiden en kostbare tijd bespaart voordat ze aan hun duikavontuur beginnen. Wij zijn een gepassioneerd team van ervaren professionals die zich inzetten om een onvergetelijke duikvakantie te verzorgen voor onze duikers. Of je nu online boekt via onze gebruiksvriendelijke website of contact met ons opneemt via e-mail, WhatsApp of social media, we passen ons aan aan de behoeften van elke individuele klant om ervoor te zorgen dat ze optimaal van hun reis kunnen genieten. We organiseren daarnaast regelmatig clean-up duiken en zijn lid van Greenfins en Blue Oceans. Ook gebruiken we enkel milieuvriendelijke producten in ons duikcentrum. Het is onze missie om de zee schoon te houden en haar natuurlijke schoonheid te behouden voor toekomstige generaties.  

Anderen lezen ook:  Bonaire Oceanfront Apartments: kleinschalig resort aan zee

Checklist Story Divers

  • Boot- & kantduiken
  • Online inchecken  
  • Dagelijkse gratis transfers vanuit elk hotel in Sharm el Sheikh 
  • Gratis luchthaventransfers voor duik- en verblijfspakketten 
  • Gratis nitrox  
  • Splinternieuwe MARES-verhuuruitrusting  
  • Duiken in kleine groepen van 4-6 duikers van hetzelfde niveau 
  • Duikgidsen en instructeurs met meer dan 10 jaar ervaring  

Meer informatie: Story divers