Gisterenavond werd in Nieuwegein de uitslag bekendgemaakt van het (O)NK Onderwaterfotografie en Videografie en ZK OW fotografie. Jos Broere is de grote winnaar 2015.

De wedstrijddagen waren dit jaar op 17 en 31 mei, tussendoor vond ook het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie plaats in Zeeland. Jos werd niet alleen het NK Onderwaterfotografie, hij won ook het Open NK Onderwaterfotografie.

 

 

NK VISPORTRET 1e Prijs, foto Jos Broere

 

Voor elk niveau

Aan het ONK kunnen fotografen én videografen van ieder niveau, iedere nationaliteit en iedere duikorganisatie meedoen. Aan het NK Onderwaterfotografie kunnen alleen fotografen met de Nederlandse nationaliteit deelnemen. Het Zeeuws Kampioenschap is bedoeld voor beginnende onderwaterfotografen, terwijl aan het ONK en NK duikers meedoen die op semiprofessioneel niveau met onderwaterfotografie bezig zijn. Door er aparte wedstrijden van te maken zorgen we ervoor dat alle onderwaterfotografen op hun eigen niveau worden uitgedaagd!

 

Categorieën

Het Zeeuws Kampioenschap kent twee categorieën: beste foto en beste themafoto. Iedere categorie kent zijn eigen winnaar én er is een overall winnaar. Bij het ONK en NK staan vijf categorieën centraal, die overeenkomen met de onderwerpen die de CMAS bij het WK Onderwaterfotografie hanteert. Het gaat hier om macro, visportret, groothoek, groothoek met model en een nog onbekend thema. Iedere categorie kent een eigen winnaar, degene die alle categorieën het beste beheerst, wordt overall kampioen. De beste Nederlander van het NK mag ons land vertegenwoordigen tijdens het EK 2016 (indien dit weer georganiseerd wordt).

Voor de tweede maal werd dit jaar ook het Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie georganiseerd.

Gery Beeckmans was hier de winnaar. Bekijk hieronder zijn inzending: De sage van Westenschouwen

Anderen lezen ook:  Symposium veilig duiken

Bekijk de volledige uitslag en alle winnende foto’s nog eens rustig na in het speciale fotoalbum op DUIKEN-facebook