Muziek is de hartslag van Jamaica en zelfs in het huidige scenario van een gezondheidsnoodsituatie wordt deze niet vertraagd. Jamaica Tourist Board heeft meer dan 200 liedjes en meer dan 15 uur aan klassieke en moderne Jamaicaanse muziek samengebracht voor “easy listening” in deze vreemde periode.

In de loop der jaren heeft Jamaicaanse muziek een impact op de wereld gehad en de invloed ervan heeft gediend om banden tussen naties tot stand te brengen. De lijst, beschikbaar op Spotify, bevat een gevarieerde selectie van artiesten uit de muziekscene van het eiland, van legendes zoals Desmond Dekker, Alton Ellis of Bob Marley tot nieuwe beloften van dancehall zoals Konshens.

Niet alleen reggaemuziek – in 2018 door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid – maar ook onder andere ska, dub, rocksteady of dancehall, ondersteunen het gevoel bij de gemeenschap te horen en zijn een toegangspoort tot de Jamaicaanse cultuur.

Iedereen kan zich in deze dagen vanuit huis of op het werk onderdompelen met Jamaicaanse muziek en wellicht binnen een paar maanden ook in Kingston, Montego Bay of Ocho Rios. Klik hier om de lijst te ontdekken “Every little thing is gonna be al right”