De Vinkeveense Plassen zijn uitstekend geschikt om te duiken. Het heldere water en de grote diepte maken een duik in deze plassen steeds weer een belevenis. De enorme toename van het aantal duikers en het feit dat de plassen ook druk bevaren worden heeft ertoe geleid dat het duiken aan een aantal voorwaarden is verbonden. 

Ter vergroting van de veiligheid van de duikers is een duikzone ingericht waarbinnen het verboden is te varen. Die zone ligt vóór recreatie-eiland 4 aan de Baambrugse Zuwe. Op de bodem liggen diverse objecten waarop gedoken kan worden. De zone is met rood-wit gekleurde boeien gemarkeerd.

Duikpenning Eiland 4
Een ieder die in de duikzone van Eiland 4 in de Vinkeveense Plassen wil duiken heeft een duikpenning nodig. Dat geldt ook voor duikscholen, duikverenigingen en freedivers. Ieder jaar krijgt de penning een andere kleur en nummer. Sinds 29-04-2018 zijn er ook vergunning voor 1 dag verkrijgbaar. Deze worden op de dag van uitgifte geknipt en zijn 1 dag geldig.. De kosten voor deze dagvergunning zijn € 7,50. De vergunning met penning is alleen te verkrijgen bij Airdiving op Eiland 4.

Scholen en verenigingen kunnen een jaarvergunning kopen voor één instructeur en acht leerlingen. Deze vergunning kan het gehele jaar gebruikt worden voor de alle duiklessen.

Duikvrije dagen 2018
Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 is er op eiland 4 een duikverbod. Dit is in verband met de zeilwedstrijden Combi-Vinkeveen waarvoor het gehele parkeerterrein is gereserveerd.

Tarieven

Individuele vergunning € 25,00, download hier het formulier.
Duikschool vergunning € 185,00, download hier het formulier.

Airdiving, Baambrugse Zuwe 143, 3645AE Vinkeveen, 0294-291030.

Anderen lezen ook:  Clean up in de Noordzee leidt tot entering door zwaarbewapende politie-eenheid

Bekijk ook: Duikje Vinkeveen, zandeiland 4