Reisadvies Egypte gewijzigd, de veiligheidssituatie in een deel van de Zuid-Sinaï en de Nijl-Delta is verbeterd.

Dit betekent dat toeristen weer naar Sharm-el-Sheikh, Dahab, Nuweiba en Taba kunnen reizen omdat daar de veiligheidssituatie is verbeterd.

Daarom is de kleur in deze gebieden aangepast. Zie ook de rubriek ‘Onveilige gebieden’ en de kaart voor meer informatie. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media.

reisadvies Egypte

Gaat je binnenkort op reis naar Egypte? Houdt er dan rekening mee dat je een visum dient te hebben. Egypte heeft een visumplicht, sinds 2017 kent Egypte een online aanvraagprocedure voor het aanvragen van een visum.

In het hele land is er een verhoogde kans op politieke onrust. Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen. De autoriteiten nemen verscherpte veiligheidsmaatregelen. Er is meer politie en militair personeel zichtbaar in openbare plaatsen, bij overheidsgebouwen, kerken en plaatsen waar veel mensen komen. Blijf weg bij overheidsgebouwen. Vooral die van de veiligheidsdiensten. Vermijd publieke plaatsen waar veel mensen samenkomen.

Zuid-Sinaï

De veiligheidssituatie in Zuid-Sinaï is stabiel. De toeristische gebieden, zoals de stad Sharm-el-Sheikh en het St. Katherine klooster, worden beveiligd door de overheid. U kunt reizen naar de vakantieresorts in de stad Sharm-el-Sheikh via de kustweg van de stad Suez en de kustweg van de stad Taba. Houd rekening met veiligheidsrisico’s, er zijn meerdere controleposten op deze wegen. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar het noordelijke deel van Zuid-Sinaï in het gebied boven de St Katherine-Nuweiba road.

Informeer naar veiligheidssituatie ter plaatse

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het land. Volg bijvoorbeeld het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naar toe reist via de (sociale) media. Vraag bij uw hotel of reisorganisatie om informatie.

Bekijk ook: Ontdek de mooiste duikstekken van Egypte