Met meer dan 30 jaar ervaring mag Sunn Odyssey Divers zich met recht een expert noemen als het aankomt op duiken op de Bahamas. Het PADI 5* duikcentrum bevindt op Grand Bahama op een schitterende locatie. 

Waar begon het allemaal?

Dat is al heel lang geleden, meer dan 30 jaar geleden op Silver Sands Beach. Sunn Odyssey is  sindsdien twee keer verhuisd, na de orkaan Wilma moesten we alles opnieuw opbouwen. Nu bevinden we ons op een schitterende locatie op loopafstand van het prachtige Williams Town Beach en het fantastische Island Seas Resort, waar veel van onze duikers verblijven. 

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Duiken in een ongedwongen sfeer en voornamelijk bootduiken. We houden de groepen klein; maximaal 10 duikers per twee-tank duiktrip. We varen uit naar onder andere de Sea Star II- wrakduik, Theo’s Wreck en Shark Encounter.

Shark Encounter? Vertel?

Dit is een prachtige duikplek waar je vele Caribische rifhaaien tegenkomt in hun natuurlijke omgeving. We voeren niet, we wachten en kijken. Dit is een van de mooiste duikplekken die we bezoeken en alle duikers zijn superenthousiast als ze het water uitkomen! 

Vertel eens over de accommodatie?

Het Island Seas Resort ligt direct aan zee en heeft alles voor jouw relaxte duikvakantie: een- of tweekamerappartementen met keuken, eigen strand, zwembad en Tiki-Hut restaurant met bar, hot tub en waterval! De shuttle bus naar het centrum is gratis. Wij bieden complete Hotel Dive Packages aan.

En Theo’s Wreck?

Dit is ons meest bekende wrak op Grand Bahama! Deze stalen vrachtboot van 70 meter lang werd in 1954 in Noorwegen te water gelaten onder de naam MS Logna. Na goederen te hebben vervoerd van Noorwegen naar Spanje, werd het schip in 1969 verkocht aan de Island Cement Company in Freeport, Grand Bahama. In 1981 werd het schip als slechte staat beschouwd en verkocht voor schroot. Een duiker van het bedrijf, Theo Galanopoulos, stelde voor om het schip voor de kust te laten afzinken als kunstmatig rif. Theo’s Wreck ligt op zijn bakboordzijde op 30 meter diepte, met zijn achtersteven uitkijkend over de continentale plaat! Het is mooi begroeid met gorgonen en vuurkoralen en veel zeedieren hebben hun intrek genomen in dit wrak.

Anderen lezen ook:  Aantal haaien en roggen in oceanen met meer dan 70 procent gedaald

Wat maakt jullie uniek?

Sunn Odyssey heeft tientallen jaren ervaring in huis. Duikers kunnen aangeven waar ze graag willen duiken en dan maken we een plan. We zijn niet het goedkoopste duikcentrum, maar je krijgt echt waar voor je geld. Omdat we het klein houden, is er geen massa duiktoerismeen kun je volop genieten van al het moois dat de oceaan te bieden heeft 

Meer informatie: Sunn Odyssey divers 

Foto haai: Erika Beux