Met meer dan 21 jaar kennis van de Rode Zee, ben je bij PADI 5* Elite Diving in Sharm el Sheikh aan het goede adres. Het altijd goedgeluimde koppel Alun en Moyra Evans zijn de eigenaren en kennen de onderwaterwereld als hun broekzak. Met Welsh en Britse humor en een flinke dosis gastvrijheid, voel je je direct thuis bij dit kleinschalige familiebedrijf. 

Wat maakt Elite Diving zo speciaal? 

Bij Elite Diving wordt elke gast een vriend en velen komen elk jaar terug, sommigen zelfs twee of drie keer per jaar! Veiligheid is altijd een prioriteit geweest, samen met hoge kwaliteit en service, en daardoor zijn we in korte tijd een PADI 5* duikcentrum geworden. We zijn nu zelfs een Instructor Development Center waar duikers tot instructeurs worden opgeleid.

Hebben jullie een huisrif? 

Als huisrif gebruiken wij El Fanar, dat heel dicht bij ons duikcentrum ligt. Dit indrukwekkende koraalrif herbergt een overvloed aan kleurrijke zee- en koraalsoorten, waaronder zachte en harde koralen, scholen tropische vissen en zeldzame zeedieren. Duikers kunnen hier genieten van spectaculaire drop-offs en grotten, terwijl snorkelaars de ongerepte schoonheid van het rif van dichtbij kunnen bewonderen.  

Hoe zit het met duiken? 

Het grootste deel van onze duiken wordt uitgevoerd vanaf onze eigen duikboot. Het basispakket bestaat uit twee duiken per dag, maar je kunt een derde duik toevoegen tegen een meerprijs. We duiken ook naar de wrakken van de Thistlegorm en Dunraven. Vergeet niet een nachtduik te maken bij El Fanar, dat is echt magisch! 

Anderen lezen ook:  Wonderful Dive duikresort in Port Ghalib: geen tijd kwijt om te gaan duiken

Welke faciliteiten zijn er? 

Ons duikcentrum heeft verschillende faciliteiten, waaronder een klaslokaal, een eigen nitrox compressor en eigen boot met zorgvuldig geselecteerde bemanning. We hebben ook een geweldig team van instructeurs en gidsen. 

Hoe zit het met accommodatie? 

Wij werken samen met 4 sterren accommodatie  IL Mercato Hotel & Spa, zeer dicht bij ons duikcentrum. Het hotel heeft prachtige, moderne kamers met heerlijk comfortabele bedden. Er zijn meerdere zwembaden om uit te kiezen, diverse eetgelegenheden en verschillende sportfaciliteiten. Het hotel ligt op een zeer gunstige locatie nabij het historische centrum van Sharm el Sheikh. Je kunt gebruikmaken van de shuttlebus om het strand te bereiken of de oude markt te bezoeken.

Waarin maken jullie het verschil?

Elite Diving heeft veel wereldprijzen gewonnen van verschillende duikpublicaties, waaronder het officiële PADI-magazine “Sport Diver”. We hebben een enorme groep duikers die ons regelmatig opnieuw bezoeken, waardoor er ook een unieke gezellige sfeer ontstaat op onze boot. We vinden het leuk om te connecten met onze duikers en organiseren feestavonden wanneer dat kan.

Jullie zijn een family run business? 

Klopt! Onze beide zonen, werken bij ons in het duikcentrum. Onze oudste zoon, Gwyn, bekend bij de meesten als ‘G’, werkt nu fulltime bij Elite in Sharm. Hij behaalde zijn divemaster al in 2003 en werkte parttime voor Elite tijdens zijn reguliere bezoeken aan Sharm. In 2014 besloot hij om fulltime bij het familiebedrijf te komen werken. Na vier jaar ervaring te hebben opgedaan in alle aspecten van het bedrijf, beheert hij nu het duikcentrum. 

Anderen lezen ook:  Steurgarnaal met eitjes natuurfoto van het jaar bij het WNF

Wat maakt jullie uniek? 

Elite Diving heeft veel awards gewonnen van verschillende media, waaronder het officiële PADI-magazine Sport Diver. We hebben grote groep ‘repeaters’, duikers die ons iedere keer weer bezoeken. We vinden het leuk om te connecten met onze duikers en organiseren daarom ook gezellig feestavonden.

Meer informatie over Elite Diving? Klik hier.