Heb je na het lezen van ons verhaal in DUIKEN mei zin gekregen in een duikvakantie naar Tenerife? Blue Explorers is een van onze tips op het eiland!

Blue Explorers

«Riffen en wrakken liggen binnen 20 minuten vaarafstand»

Blue Explorers was zeven jaar geleden op zoek naar ‘some crazy Dutchies’ die konden helpen met het runnen van het duikcentrum. Dit zag Cindy de Bruyn als een mooie kans en ze is niet meer weggegaan.

Jij bent manager van Blue Explorers Tenerife. Een droombaan of keihard werken?

Voor mij is het een combinatie van de twee. «If you have a job you love, you don’t work a single day in your life.» Ja, het is hard werken, vooral in het hoogseizoen. Dat compenseert weer tijdens de rest van het jaar. Voor mij is het een droombaan, absoluut! Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, maar ik lig niet iedere dag in het water. In de zomermaanden zelfs helemaal niet, maar dat vind ik net erg.

Blue Explorrers Tenerife

Cindy de Bruyn, manager bij Blue Explorrers Tenerife

De locatie van het duikcentrum is niet verkeerd.

Klopt! We zitten namelijk aan het strand in de baai van Abades en hebben ons eigen huisrif voor de deur. Abades Bay is een erg populaire duikstek; je kunt hier duiken tot 35 meter diepte, maar het ondiepe rif op 10 meter diepte is ook heel erg rijk aan onderwaterleven. Daarom wordt het wel gezien als één van de mooiste snorkelplaatsen van het eiland. De baai is beschermd, ligt beschut en er is een ondiep zandgedeelte; ideaal voor cursussen.

Anderen lezen ook:  Aqua Lung i770R: Nauwkeurig gasbeheer

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Wij bieden zowel kant-, als bootduiken aan, afhankelijk van de locatie. Bootduiken maken we in het zuiden/westen van Tenerife, bijvoorbeeld vanaf de haven van Las Galletas, waar we tussen de duiken door heerlijke tapas eten in een lokaal restaurant! Los Christianos met zijn gezellige terrassen, of Los Gigantes met zijn fantastische Seafood restaurants tijdens de oppervlakte-interval. Helemaal niet verkeerd! We hoeven nooit verder dan 20 minuten uit te varen om mooie riffen of wrakken te bezoeken en komen na elke duik weer terug aan land.

Blue Explorers Tenerife

Blue Explorers Tenerife

Mijn favoriete duikstek is…

Las Eras. Dit is slechts 10 minuten rijden vanaf het duikcentrum. Er is een grote verscheidenheid aan onderwaterleven: pijlstaartroggen, adelaarsroggen, vlinderroggen, engelhaaien, octopussen, schildpadden…Laatst is er zelfs een manta gespot! Omdat we in de Atlantische Oceaan duiken, kun je van alles tegenkomen. Wat ik vooral speciaal vind aan deze duikstek, is de mogelijkheid door een korte tunnel te zwemmen op 12 meter diepte, die gevormd is door lava. En als er dan aan het einde van de tunnel een grote pijlstaartrog op me ligt te wachten, dan is voor mij de duik compleet.

Je hebt een keer een hele bijzondere encounter gehad?

Op de Canarische eilanden zien wij één type haai in het bijzonder, de engelhaai. Deze kom je op maar weinig andere bestemmingen tegen. Zij zijn over het algemeen een erg vriendelijke soort. Ze slapen veelal overdag, bedekt onder het zand. Een keertje zwom er eentje een heel stuk met me mee. Waanzinnig! Hij verliet ons op een bepaald moment om een kwartier later weer tevoorschijn te komen. Ik heb genoten, het gebeurt niet vaak dat zij zo lang, zo dichtbij meezwemmen.

Anderen lezen ook:  Oeps! Haaien lijken zich soms echt te vergissen als ze hun tanden in een mens zetten

Blue Explorers Tenerife

Blue Explorers Tenerife

Wat onderscheidt jullie van andere duikcentra?

Eén van de pluspunten en redenen dat wij ons juist in Abades gevestigd hebben, is het feit dat deze baai, direct voor de deur, perfect geschikt is voor zowel gecertificeerde, als proefduikers. Het zandstrand biedt de mogelijkheid familie en vrienden mee te brengen die niet van water houden. Het is een klein dorpje, het dorpsgevoel overheerst hierdoor ook in het duikcentrum, het familiegevoel. Iedereen hoort erbij en kent elkaar.

Blue Explorers Tenerife

Je hebt ook nog een leuke tip om te overnachten?

De gezellig uitziende, witgeverfde bungalows in het dorp zijn een echte aanrader. Wij bieden duikers dan ook geheel verzorgde duikpakketten aan, het Discover Tenerife pakket. Overnacht in Abades, geniet van een ontbijt op het gezellige plein en duik met ons op verschillende locaties op het eiland. Daarbij zijn wij niet alleen bekend op Tenerife, maar ook op Gran Canaria, waardoor veel duikers beide centra in verschillende jaren bezoeken. Uniek is hierbij vooral dat wij op Gran Canaria sinds vorig jaar een klein resort met restaurant geopend hebben: het eerste duikresort in heel Spanje.

Website: www.blue-explorers.com

Blue Explorrers Tenerife

Bekijk ook: De mooiste huisriffen ter wereld: Eriyadu op de Malediven