Naar hartenlust duiken, eenvoudig bereikbaar en steeds weer iets nieuws ontdekken: daar staan huisriffen om bekend. Wij selecteerden voor DUIKEN uitgave januari de 40 mooiste en meest bijzondere huisriffen ter wereld. Vandaag nemen we je mee naar de Filipijnen Moalboal, Cebu.

Binnen enkele meters vanaf het duikcentrum van het Nederlandse Magic Island Dive Resort in de Filipijnen Moalboal, Cebu, kun je al een blauwgeringde octopus spotten op het huisrif. Na ongeveer 40 meter uitzwemmen begint het rif vol met gezonde, harde koralen, critters en kleurrijke, tropische vissen. Na nog eens 40 meter bereik je de drop-off: een wand die daalt tot 55 meter diepte, vol met zachte koralen en een verscheidenheid aan onderwaterleven. Je kunt groene zeeschildpadden ontspannen en voldaan zien luieren of rondzwemmen, garantie verzekerd. Het record staat nu op 15!

Filipijnen Moalboal, Cebu

Het huisrif van Magic Island dive Resort op de Filipijnen Moalboal, Cebu

Filipijnen Moalboal, Cebu

Het huisrif is helemaal compleet dankzij één van de mooiste vissen die er bestaat: de mandarijnvis. Elke avond rond 5 uur starten ze hun paringsritueel op het huisrif. Magic Island is een kleinschalig, sfeervol resort voor maximaal 20 gasten. De huiselijke, gezellige bar is het middelpunt voordat het diner wordt geserveerd op het grote terras aan zee. Bezoekers arriveren hier als gast en vertrekken als lid van de Magic Island familie!

Website: www.magicresorts.online

Anderen lezen ook:  Haaien en roggen terug in de Noordzee