Al weer een week om, hoog tijd om de volgende weekwinnaar in de #suuntofotochallenge bekend te maken. Een week waar veel ogen op de jury waren gericht, letterlijk. Gaat de weekprijs naar Zeeland of Bonaire?

Ik houd een oogje op jou

Wat een lief koppie! De jury was direct weg van het guitige visje op de foto van Marleen Baas. De softe kleuren passen volledig bij de bescheiden Blenny uit de Rode Zee. Het dominante oog is mooi gepositioneerd. Een compositietip waarbij je ervoor kunt zorgen dat het net lijkt alsof het visje de toeschouwer met zijn blik volgt. Je wordt als kijker als het ware gevangen door de blik van de gefotografeerde. Dit geeft het gevoel dat het oog je volgt.

Zeeland of Bonaire

Foto: Marleen Baas

Bam, hier ben ik

In de Cariben vind je onder water veel anemonen, maar een visje zie je zelden tussen de tentakels. Toch is het tussen de netelcellen goed wonen. De Symbiose garnaal op de foto van Silvia Weenink voelt zich er thuis, het diertje is zo beschermd tegen vijanden. Waar de foto van Marleen soft van kleur is, spat en glanst bij de opname van Silvia de vrolijkheid van Bonaire je tegemoet. Hallo, hier ben ik.  Komt de winnende foto dan uit Bonaire deze week?

Foto: Silvia Weenink

Zeeland of Bonaire?

Door dichter op je onderwerp te zitten vallen storende elementen uit de achtergrond weg. Een goed voorbeeld is een macrofoto waarbij je de rommelige achtergrond en minder mooie onderdelen van een waterplant of koraal kunt laten verdwijnen door alleen een detail van een vis of garnaal te fotograferen. Ga dichterbij en vul het kader met je onderwerp. Dat betekent soms dat je kiest voor slechts een deel van je onderwerp. Door zorgvuldig te kiezen hoe je het op de foto zet, kun je heel verrassende composities maken die zeer indringend zijn voor de kijker: je kunt immers niet om het onderwerp heen, er is weinig ruimte voor fantasie. De jury kon niet om de dwingende ogen van de garnaal op de foto van Dirk Janssens heen. Een winnende foto uit Zeeland. Dirk Janssens is onze winnaar in week 3, hij ontvangt binnenkort de weekprijs, een originele emaille Suunto mok. Dirk van harte en tot volgende week!

Foto: Dirk Janssens

Je kan nog meedoen!

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Om je kans te vergroten, kun je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.

Hoofdprijs

Bij deelname aan #suuntofotochallenge maak je kans op de schitterende hoofdprijs: de nieuwe Suunto D5 duikcomputer in horlogeformaat ter waarde van € 649!

Voor de weekwinnaars staat er een originele emaille Suunto mok klaar.

Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf donderdag 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #suuntofotochallenge bekijken.

Voorwaarden #suuntofotochallenge

  • Meedoen kan vanaf 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).
  • Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s
  • Om je kans te vergroten, mag je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.
  • Foto’s dienen onder water gemaakt te zijn
  • Half/half foto’s zijn welkom
  • Foto’s worden onder andere beoordeeld op compositie, originaliteit en scherpte
  • De weekwinnaar maken we bekend op www.duiken.nl
  • Een deskundige jury selecteert de weekwinnaar en beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.
  • De winnaar van de Suunto D5 maken we bekend in een uitgave van DUIKEN

 #suuntofotochallenge

Bekijk ook:

Onderwaterfotografie: 10 compositie regels, deel 1