De Solitude One is een 52 meter lange comfortabele liveaboard voor 22 gasten van Solitude Liveaboards. Wat dacht je van een heerlijke combinatiereis tussen het schip en hun Solitude Acacia Resort in Anilao?

Waarom de Filipijnen?

Heel eenvoudig, vanwege de geweldige biodiversiteit en duiken van wereldklasse die de Filipijnen te bieden hebben.

Wat maakt Solitude Liveaboards speciaal?

De Solitude One is een voormalig Japans maritiem onderzoeksschip met stalen romp, speciaal gebouwd om veilig lange afstanden te varen. Hierdoor kunnen we het Tubbataha-seizoen verlengen, maar ook unieke routes uitvoeren.

Vertel eens iets over de hutten?

De Solitude One heeft drie passagiershutten, zes deluxe hutten en een quadcabine.

Hoeveel duiken maak je tijdens de liveaboard?

Meestal drie, maar we streven naar vier indien mogelijk.

Uit hoeveel routes kan ik kiezen?

We bieden nogal wat verschillende routes aan. Omdat we redelijk veel varen, kunnen we veel unieke overgangsreizen aanbieden, zoals Tubbataha, naar Anilao via Malapascua, Ticao, Romblon en Verde. We zijn altijd op zoek om iets nieuws uit te proberen.

Wat is de meest populaire route?

Onze meest populaire tocht is ongetwijfeld de Tubbataha-route. Het duiken is simpelweg uitzonderlijk. Prachtige, ongerepte koraalriffen die wemelen van een schitterende biodiversiteit.

Een andere belangrijke factor is het korte het seizoen. Tubbataha is ver van land en erg geïsoleerd, dus als het seizoen verandert in de Filipijnen en de wind opsteekt, vormt dit soms een behoorlijke uitdaging.

Wat maakt Solitude Liveaboards anders dan de andere boten in de omgeving?

We onderscheiden ons door een aantal unieke routes die we rond de Filipijnen voeren, inclusief combinatiereizen tussen onze liveaboard en ons Solitude Acacia Resort in Anilao, Batangas.

Anderen lezen ook:  DUIKEN AUGUSTUS UITGAVE: 12 GROTE JONGENS

Een resort? Vertel?

Het Acasia Resort ligt direct aan het strand en is omringd door een tropische tuin. Het beschikt over een duikcentrum, dive bar en restaurant. Hier kom je helemaal tot rust!

Info: www.solitude.world

Ook interessant voor jou:

De Filipijnen accepteert volledig gevaccineerde toeristen

Mijn duikavontuur op Bohol