De Gunilda zonk meer dan een eeuw geleden, maar werd bijna perfect bewaard in het ijskoude water op de bodem van het Amerikaanse Lake Superior. Onderwaterotografe Becky Kagan Schott dook met haar team naar het scheepswrak en maakte er een reeks bijzondere beelden.

Foto’s: Becky Kagan Schott Bron: Nieuwsblad.be 

De 35-jarige Becky zei dat het schip in zo’n goede staat was dat het leek alsof ze terug in de tijd gereisd was. “Het gaf me een heel spookachtig gevoel”, vertelde ze The Daily Mail. “Ik had nog nooit zoiets gezien.”

“Het was bijna surrealistisch om daar rond te zwemmen. Het was een droom van mij om dit wrak te zien en er waren jaren van ervaring in zowel duiken als fotografie voor nodig om de beelden die ik in mijn hoofd had, veilig te kunnen maken.”

“Door het raam kijken en de piano nog op zijn plaats zien staan, of een kaarttafel en stoelen naast een haardvuur met een klok erboven. Zelfs het met goud omrande porseleinen servies stond nog op het schap. Het was best spectaculair.”

Omdat het wrak op een diepte van bijna honderd meter ligt, was er een team van zeer ervaren duikers voor nodig om alles veilig te kunnen laten verlopen. “Op die diepte hadden we maar 25 minuten voor we langzaamaan weer naar de oppervlakte moesten terugkeren. Alles moest gecoördineerd worden als een dans, in één shot zijn we met vijf bezig om de met bladgoud bezette boeg te fotograferen.”

Bekijk meer schitterende beelden op: Nieuwsblad.be

Anderen lezen ook:  Verzuurde oceanen hebben enorme impact op hun bewoners

Bekijk ook: Wrakken met een naam