Op Bonaire geven wij om ons Marine Park en daarom hebben we een Reef Renewal Foundation die zich richt op het beschermen en herstellen van koraalriffen.

Door nieuwe en innovatieve manieren te ontwikkelen, worden duizenden koralen geproduceerd door fragmentatietechnieken in kwekerijen. Wanneer deze groot genoeg zijn, plaatsen duikers ze terug op lokaal aangetaste riffen om zo de genetische diversiteit te bevorderen.

De organisatie heeft ook een duikcursus die gericht is op dit project. De PADI Reef Renewal Diver Distinctive Specialty bestaat uit drie trainingsduiken en theorie om alle technieken te leren die nodig zijn voor het restauratieproces van het rif. Help je ook een handje mee?

koraal planten

De bekende slogan zegt het al, ‘Divers Paradise’.

Bonaire is een paradijs voor duikers. De meer dan 350 verschillende vissoorten en 57 soorten koraal, het heldere water en de makkelijk bereikbare kantduikplekken zorgen voor ideale duikomstandigheden. Op Bonaire zelf zijn 63 officiële duikplekken en op Klein Bonaire nog 26. Hiervan zijn 54 kantduikplekken. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar de onderwaterwereld van Bonaire bewonderen.

Bonaire is een duikbestemming geschikt voor elk niveau, van beginner tot gevorderd duiker!

Kijk voor meer info over Bonaire op: www.tourismbonaire.com

Bekijk ook: Naturalis-expeditie vindt veel nieuwe soorten op Bonaire

Anderen lezen ook:  Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao