Nemo Dive Club & Hotel is een klein duikershotel met een familiaire atmosfeer, waar je je vanaf de eerste dag thuis zult voelen. Het hotel ligt direct aan de kust, heeft een privé-strand en ligt op loopafstand van de jachthaven. Ook bieden ze duikers met beperkingen de mogelijkheid om volop te genieten van de prachtige onderwaterwereld.  We gaan in gesprek met Sofie Deconinck, manager.

Wat maakt Nemo Dive Club & Hotel zo bijzonder voor gasten?

Nemo Dive Club & Hotel onderscheidt zich door zijn warme, huiselijke sfeer, directe ligging aan de kust met een privé-strand en de nabijheid van de jachthaven. Met 33 kamers die allemaal zijn uitgerust met douche, toilet, koelkast en airconditioning, is comfort verzekerd. Zelfs gezinnen met kinderen worden verwelkomd met kinderbedjes, kinderstoelen en strandspelletjes. Op de begane grond bevindt zich een duikwinkel, de duikschool en een gezellige winterbar/lounge. Het dakterras op de vierde verdieping biedt een adembenemend uitzicht op de zee, de baai van Safaga en de omliggende bergen in de Oostelijke Woestijn.

Ook duikers met een beperking kunnen bij Nemo Dive Club & Hotel terecht. Kun je hier iets meer vertellen?

Voor de veiligheid van onze duikers vragen wij om een medisch attest waaruit blijkt dat ze in goede conditie verkeren. Duikers kunnen van tevoren gerust contact met ons opnemen, zodat we aan al de individuele behoeften kunnen voldoen. Ons hotel is volledig aangepast om zowel duikers als gasten met beperkingen comfortabel te ontvangen. We hebben een lift en speciaal ingerichte kamers, die extra ruim zijn en drempelvrij. De badkamers en toiletten zijn voorzien van brede deuren voor optimale toegankelijkheid.

Anderen lezen ook:  Zo vader, zo zoon(s) op het mooie Kreta

Onze dagelijkse boot, genaamd “Dory,” is 27 meter lang en 4,5 meter breed. Deze boot is goedgekeurd voor maximaal 35 duikers en hun uitrusting. We hebben een extra brede loopplank zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk aan boord kunnen gaan. Aan boord vindt is ook een ruim toilet dat eenvoudig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Voor het veilig en snel in- en uit het water hijsen van duikers met al hun uitrusting hebben we een gemotoriseerde lift, die dit binnen 1 minuut kan doen! Als de duiker van het hotel naar de boot moet reizen, kunnen ze gebruikmaken van onze pick-up service. Bert Biemans is een IAHD-instructeur (International Association for Handicapped Divers) die een duiker met beperking graag begeleidt tijdens duikavonturen.

Mensen met een beperking zijn hier altijd welkom. Een jongetje met het syndroom van Down voelt zich helemaal thuis bij ons en dat effect willen we graag hebben.

Welke duikmogelijkheden zijn beschikbaar in de buurt van Safaga?

Safaga is een duikparadijs met talloze prachtige duikstekken direct voor de deur. De riffen zijn vaak ongerept en de onderwaterflora en -fauna zijn verbluffend. Zelfs als je nog geen duikbrevet hebt, kun je genieten van snorkelen of zelfs een duikcursus volgen om je te kwalificeren. Nemo Dive Club & Hotel biedt de mogelijkheid om een volledig verzorgde duikweek te regelen, inclusief boottochten naar verschillende duikstekken met hun comfortabele “Dory”-boot.

Wat kan ik verwachten van het duikcentrum bij Nemo Dive Club & Hotel?

Het duikcentrum op de begane grond is het kloppende hart van de operatie. Hier vind je compressoren voor 100% schone duiklucht, opslagkratten voor je duikuitrusting en lood. Het kantoor verzorgt de administratie en er is een winkel waar je souvenirs en duikgerelateerde producten kunt vinden. Een EHBO-kit is ook beschikbaar. In de materiaalruimte kun je goed onderhouden huurmateriaal vinden, waaronder regulatoren, BCD’s, duikpakken, vinnen en maskers.

Anderen lezen ook:  Red Sea Diving Safari, altijd iets nieuws te ontdekken

Welke andere activiteiten zijn beschikbaar naast duiken?

Afgezien van duiken kun je bij Nemo Dive Club & Hotel genieten van verschillende activiteiten, waaronder een fascinerende Safaga City Trip om het lokale leven te ervaren, ontspannen paardrijden op het strand, avontuurlijk quadrijden in de woestijn, privé-excursies naar culturele bezienswaardigheden, wind- en kitesurfen, en zelfs snorkelen met hun eigen boot genaamd ‘Dory’.

Biedt Nemo Dive Club & Hotel excursies naar andere steden in Egypte aan?

Absoluut! Nemo Dive Club & Hotel organiseert privé-excursies naar opmerkelijke steden zoals Luxor, Aswan, Abu Simbel, Caïro en Alexandrië. Je hebt de vrijheid om te kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, en je wordt vervoerd in een eigen auto of minibus met een deskundige chauffeur/gids voor een persoonlijke ervaring.