De bekende slogan zegt het al, ‘Divers Paradise’. Bonaire is een paradijs voor duikers. De meer dan 350 verschillende vissoorten en 57 soorten koraal, het heldere water en de makkelijk bereikbare kantduikplekken zorgen voor ideale duikomstandigheden. Op Bonaire zelf zijn 63 officiële duikplekken en op Klein Bonaire nog 26. Hiervan zijn 54 kantduikplekken.

365 dagen per jaar duiken

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar de onderwaterwereld van Bonaire bewonderen. Bonaire is een duikbestemming geschikt voor elk niveau, van beginner tot gevorderd duiker, en heeft al veel prijzen gewonnen.

Noord, Oost, Zuid, West: Alle kanten zijn uniek!

Langs de rustige westkust van Bonaire zijn er verschillende duikplekken waar je gemakkelijk het water in kan gaan. Neem gerust je auto mee en ontdek deze mooie kustlijn. Klein Bonaire ligt ook aan de westkant van Bonaire en is bereikbaar per boot. Bij Klein Bonaire daalt de kustmuur naar een bodemloze diepte.

Aan de oostkant van Bonaire zijn de golven ruwer. Deze is enkel geschikt voor gevorderde duikers. Aan deze kant kom je heel veel schildpadden tegen! In het noorden ligt een groot deel van de duiklocaties in Washington Slagbaai National Park. Maak een duik in het verleden tussen kanonnen en andere voorwerpen uit vervlogen tijden.

Bonaire

Zuidkust Bonaire

Langs de zuidkust vind je een prachtige diversiteit aan zachte koralen. Op de zandbanken tussen de riffen kom je regelmatig adelaarsroggen tegen. Duiken op Bonaire is sensationeel. Het maakt niet uit waar je gaat duiken of hoe je er komt, of je nu met de auto of met de boot bent. Het zal altijd een memorabel moment zijn wat je altijd zal bijblijven!

Anderen lezen ook:  De fascinerende kenmerken van de frogfish

Website: www.tourismbonaire.com

Bekijk ook: Hilma Hooker, gaaf wrak op Bonaire