Je eigen bungalow met veel privacy in een prachtige tropische tuin. En de zee en PADI 5* duikcentrum op loopafstand… Kubu Indah Resort heeft het.  

Sinds wanneer bestaat jullie resort?

Kubu Indah Dive & Spa Resort opende in juni 2010, na een bouwfase van 9 maanden. We begonnen met 10 bungalows, ons openluchtrestaurant, bar,  zwembad en een kleine openluchtspa. In 2013 konden we uitbreiden met 5 extra bungalows, een tweede zwembad en we hebben ook ons restaurant en spa uitgebreid. We bieden ook twee tuinvilla’s met 2 slaapkamers en een privézwembad op het terrein direct naast Kubu Indah Resort. We zijn 2 stellen die Kubu Indah Dive & Spa Resort hebben gevonden en gebouwd. Kubu Indah Resort is gebouwd op 1,1 ha grond, er is nog veel ruimte tussen de bungalows voor de privacy van de gasten. Veel van de oorspronkelijk gegroeide palmbomen en kokosnootbomen staan er nog steeds. 

Wat voor soort accommodatie bieden jullie aan?

Kubu Indah Dive & Spa Resort heeft strand- en tuinbungalows. Ze zijn gelegen in onze prachtige tuin en hebben allemaal een gedeeltelijk uitzicht op zee. Elke bungalow heeft een eigen terras en meet 31 vierkante meter. De bungalows zijn gebouwd van hoogwaardige materialen en hebben een rieten dak van Alang Alang. De bungalows zijn gebouwd in een moderne Balinese stijl en zijn harmonieus ingericht. Alle kamers hebben airconditioning, plafondventilatoren, een kluisje, warm en koud water en een minibar. We hebben 2 tuinvilla’s met twee slaapkamers. Onze tuinvilla’s bevinden zich direct naast het resort. De villa’s hebben een grootte van 130 vierkante meter en dagelijkse schoonmaak. De villa’s zijn gebouwd in een moderne stijl. De villa’s hebben twee aparte slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer, een grote woon- / eetkamer, een functionele keuken, groot terras en een 4×8 m zwembad in de tuin. De privétuin biedt volop ruimte en heeft een luie stoel met vulkaanuitzicht. 

Anderen lezen ook:  Bizarre krab ontdekt in 95 miljoen jaar oud fossiel

Welke faciliteiten heeft Kubu Indah Dive & Spa Resort ? 

  • 5* PADI-duikcentrum – Cursussen van OWD tot Divemaster, introductieduiken 
  • Openluchtrestaurant – de hele dag door geopend 
  • Zwembad 
  • Spa – Onze openluchtbehandelingskamers bevinden zich in een tropische tuin binnen ons resort en bieden je een aangename Balinese ambiance. De behandelingen zijn al generaties lang gebruikt door Balinese dorpsbewoners om vermoeide spieren te kalmeren en het welzijn te bevorderen. 
  • Excursies naar tempels, rijstvelden, watervallen en vulkaantochten 

Jullie hebben een eigen  5* PADI Dive Center?

Klopt! Kubu Indah Dive & Spa Resort heeft  2 compressoren en nitrox is gratis voor gecertificeerde duikers. Het center voldoet aan alle eisen voor duikers. We hebben ongeveer 25 duikplekken die we in maximaal 15 minuten met onze minibus kunnen bereiken. De wereldberoemde Liberty Wreck is 10 minuten rijden. Veel macroduikplekken liggen op steenworp afstand. 

Hebben jullie een huisrif?

Ja, dat hebben we zeker. Het heeft mooie muren, zwart zand en goede zichtbaarheid. Veel naaktslakken en macroleven kunnen hier worden gevonden. Maar ook trompetvissen, bladvissen, vleermuisvissen, snappers, scholen fuseliers, ghostpipefishes… De Boga Wreck, een schip dat in 2012 is afgezonken, is gemakkelijk bereikbaar in een boottocht van 2 minuten (Jukung) vanaf ons resort. Het is perfect voor gevorderde duikers. Het schip is ongeveer 50 meter lang en begint op een diepte van ongeveer 20 meter. Het is ook een perfecte duikplek om de Deep dive of Wreck dive specialty te doen. 

Wat maakt jullie zo bijzonder?

Kubu Indah Dive & Spa Resort  heeft een knus resort aan de noordoostkust van Bali en kunnen daarom individueel reageren op de wensen van onze duikers en gasten die niet duiken. Ver weg van de drukte en hectiek van Zuid-Bali. Het bijzondere aan ons team is dat bijna al onze medewerkers uit de directe omgeving en het lokale dorp komen. Dat zorgt voor een authentieke sfeer en lokale kennis die je nergens anders vindt. 

Anderen lezen ook:  Absolute Scuba Bali: Manta Point ligt op een uurtje afstand