SeaLife introduceert de nieuwe compacte en lichtgewicht onderwaterbehuizing voor Apple iPhone ’s. Dankzij de nieuwe SeaLife SportDiver-behuizing kunnen duikers, snorkelaars en zwemmers foto’s en video’s maken met hun iPhone tot een diepte van 40 meter.

Geschikt voor

De SportDiver kan gebruikt worden in combinatie met de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, Xr, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro Max en SE (2e generatie). IPhone 12 serie zou ook geschikt moeten zijn voor de SportDiver.

Op het moment van schrijven waren deze nog niet beschikbaar voor een definitieve test. Begin 2021 staat de introductie van de SportDiver gepland voor Android smartphones.

Duurzaam

De robuuste behuizing is gemaakt van polycarbonaat, roestvrij staal, aluminium en glas van optische kwaliteit. En hoewel de SportDiver-behuizing “Heavy Duty” is, is hij niet zwaar, hij weegt slechts 641 gram.

Hij is licht van gewicht voor op reis en is bijna neutraal van drijfvermogen in water, afhankelijk van welk model iPhone gebruikt wordt.

IPhone als creatieve fotocamera

De SportDiver is stevig vast te houden en gemakkelijk in gebruik. Hij heeft een grote sluiterknop en toegankelijke bedieningsknoppen aan de achterkant voor eenvoudige bediening, zelfs met duikhandschoenen aan.

Creatieve snorkelaars en duikers kunnen voor het maken van hun foto’s of video’s de optionele geavanceerde instellingen van de camera app gebruiken. Zoals: zoom, belichting (EV), automatische / handmatige focus, witbalans, kleurtint, lensselectie, RAW + JPEG-modus, live foto en achtergrondonscherpte (op beschikbare iPhone-modellen).

Geen risico, dubbele veiligheid

Veiligheid voor je telefoon boven alles! De SportDiver heeft een DUBBEL LEK ALARM, waaronder een intern vochtalarm èn een vacuümdrukalarm, die je waarschuwt met een weergave op het scherm, een audio- en een LED-signaal in het onwaarschijnlijke geval dat de behuizing toch een vorm van lekkage zou vertonen en er vocht in de behuizing wordt gedetecteerd of als er drukverlies in de behuizing ontstaat.

Anderen lezen ook:  Nieuwe Shearwater duikcomputers bij Sublub

Met de meegeleverde vacuümpomp zuig je de behuizing op een onderdruk. De  ingebouwde drukmeter in de behuizing geeft een weergave op het scherm van de iPhone om er voor te zorgen dat je de behuizing op de juiste onderdruk brengt. Daarna is het heel even wachten totdat het vacuüm systeem aangeeft dat er geen druk verandering heeft plaats gevonden en zo weet je dat je met een gerust hart de set mee kan nemen onderwater.

De behuizing is afgedicht met een TPE O-ring en een robuuste cam-lock afdichtingsgrendel, die de waterdichte deur gemakkelijk en veilig afsluit. Om te voorkomen dat de binnenkant van de behuizing beslaat als gevolg van luchtvochtigheid wordt geadviseerd de anticondenscapsule “Moisture Muncher” te gebruiken om de luchtvochtigheid te minimaliseren en daarmee zo veel als mogelijk interne condensatie te voorkomen.

Gratis SportDiver App

De SportDiver-behuizing wordt gebruikt in combinatie met de gratis SeaLife SportDiver-camera-app iOS 12 en hoger. <App: SportDiver> (In tegenstelling tot andere smartphone-housing-apps zijn er geen vervelende in-app-aankopen of advertenties). Je kunt eenvoudig schakelen tussen foto- en videomodus. De SportDiver-app maakt gebruik van de iPhone-cameratechnologie die bij elk iPhone-model hoort.

Foto’s en video’s zijn direct beschikbaar

De app-afspeelmodus toont foto’s en video’s op volledige grootte met een verticale miniatuurstrip om gemakkelijk door de beelden te scrollen. Video’s worden automatisch afgespeeld wanneer ze worden geselecteerd. Alle bestanden worden ook opgeslagen op de iPhone-filmrol. De SportDiver-behuizing maakt automatisch verbinding met je iPhone en de SportDiver-app via Bluetooth Low Energy (LE) 5 draadloze technologie. Geen kabels of knoppen maken verbinding met de telefoon.

Anderen lezen ook:  Politieman zwemt met pasgeboren bruinvis de zee in om het te verenigen met zijn moeder

De SportDiver heeft een extreem laag stroomverbruik voor zowel de telefoon als de behuizing, welke gevoed wordt door twee AAA-batterijen, die meer dan 50 uur meegaan bij continue gebruik.

Inclusief kleurcorrectiefilter

Voor betere beeldresultaten, in tropisch blauw water, wordt bij de SportDiver een verwisselbaar kleurcorrectiefilter meegeleverd, dat natuurlijke onderwaterkleuren herstelt. Het filter kan gemakkelijk onder water worden bevestigd of verwijderd en is voorzien van een veiligheidskoord om verlies te voorkomen.

Optionele externe belichting

De SportDiver-behuizing heeft drie 1/4-20 statiefbevestigingen die op elke lamp of grondplaat kunnen worden gemonteerd met standaard statiefschroefdraad, zoals SeaLife’s eigen serie Sea Dragon onderwaterfoto- / videolampen. SeaLife biedt ook de combinatie SportDiver met Sea Dragon onderwaterverlichting, de SL401 “SportDiver Pro 2500 Set”.

Universele pasvorm

Voor de veiligheid en bescherming van de telefoon is de SportDiver uitgevoerd met een veersysteem en rubberen griplipjes die de iPhone® stevig op zijn plaats houden en bescherming bieden tegen schokken. Dit maakt het tevens mogelijk om heel eenvoudig van model IPhone te wisselen in de behuizing.

De levering van de SportDiver iPhone-behuizing is gepland voor november 2020. Begin 2021 staat de introductie van de SportDiver gepland voor Android smartphones.

SL400  SportDiver Underwater Housing for iPhone: € 349

SL401  SportDiver Pro 2500 Set with Sea Dragon 2500 underwater light € 799

Inbegrepen bij SeaLife SportDiver, model SL400:

SportDiver onderwater iPhone-behuizing

Filter voor kleurcorrectie onder water

Vacuüm pomp

Rubberen griplipjes (12x klein, 12x medium en 12x groot)

Reserve O-ringen (1x Hoofd O-ring en 1x Vacuüm Check Port O-ring)

O-ring smeermiddel

Gereedschap voor het verwijderen van de O-ring

Anderen lezen ook:  Nieuw van Mares: Avanti Hyper Channel vinnen

Luxe polsband met clip

Moisture Muncher proefpakket (1 capsule)

AAA-alkalinebatterijen (2)

EVA draagtas

Inbegrepen bij SeaLife SportDiver Pro 2500 Set, model SL401:

SportDiver onderwaterbehuizing voor iPhone, model SL400 zoals hierboven

Sea Dragon 2500 onderwaterfoto / videolamp, model SL671

Sea Dragon 2500 onderwaterfoto / videolampkop

Flex-Connect Single Tray met standaard ¼-20 montageschroef

Flex-Connect-handgreep

25 Wh lithium-ion oplaadbare batterij

Wisselstroomadapter, oplaadlade en internationale stekkeradapters

Reserve O-ringen, O-ring smeermiddel, O-ring verwijdergereedschap

Sea Dragon EVA-hoes

Info: sealife-cameras.eu