Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub-winkel bij jou in de buurt. Bij alle vijf de fysieke duikwinkels vind je een groot assortiment van de bekende merken duikmaterialen: van wetsuit tot vin, van BCD tot boots. Redacteur Carlo Vreugde gaat on tour en bezoekt de shops, waarbij hij in gesprek gaat met de eigenaren. Zijn tweede stop is SubLub in Amstelveen. 

Ik loop tussen de studenten in de Uilenstede, één van de grootste campussen van Europa en de bekendste studentenwijk van Amstelveen/Amsterdam en omgeving. Hier wonen ruim 3.400 studenten die studeren in de regio Amsterdam.

In vijf minuten ben je op de Vrije Universiteit. Het idee voor Sublub is zo’n 15 jaar geleden ontstaan via studenten op deze locatie. Ik spreek met de enthousiaste eigenaren Jeroen en Ernst Smit, die hier gestart zijn in 2018.

Groot aanbod bij SubLub Amstelveen

In de mooie winkel zie ik een groot aanbod van diverse snorkel-, zwem- en duikspullen en krijg ik te horen dat ze de omgeving aan het bekijken zijn voor een grotere winkel. Het gaat goed met de zaak en een logische uitbreiding is daar het gevolg van.

Jeroen staat in de winkel en Ernst houdt zich voornamelijk met de S-Diving duikschool bezig. Alles voor duikers is in de winkel aanwezig en Jeroen is behoorlijk innovatief. Hij is gestart met een unieke formule in deze bijzondere tijden: tijdens de lockdown reed hij naar duikers toe om bestelde duikspullen aan huis te leveren. Via een open raam gaf hij aanwijzingen bij het passen van een duikpak.

Anderen lezen ook:  Duikavontuur: Spanning op Elphinstone

Ook zie je hier veel duikers die online duikspullen hebben besteld en deze passen in de winkel met bijbehorend advies van Jeroen. Een dochter loopt binnen om een bestelde pee valve voor haar moeder op te halen. Op deze manier maak ik de klantgerichtheid van dichtbij mee en zie ik meteen waarom duikers terug blijven komen. Met de allernieuwste spullen in de duikwinkel gecombineerd met passie en service zorgt Jeroen ervoor dat veel duikers al jarenlang trouw gebruik maken van Sublub Amstelveen.

PADI opleidingen

De S-Diving duikschool die uitgaat van PADI (inclusief een fraaie Instructor Development Course), is de hartstocht van Ernst. Er is sprake van een strakke veiligheidsprocedure, waarvan duikers meteen vanaf hun Open Water duikbrevet kunnen profiteren. Ernst vertelt over een recente PADI Scuba Review die hij gaf, waarbij je na langer dan een jaar niet meer gedoken te hebben je duikvaardigheden en kennis kunt opfrissen.

«Ik herkende de stijl van één van mijn oud-cursisten en ik zag dat hij heel snel alles weer onder de knie had. De andere duikers daarentegen hadden meer moeite en tijd nodig omdat zij de opleiding in het buitenland hadden gedaan. Dat geeft wel aan dat wij het in Nederland toch zeer goed voor hebben met onze duikers.»

Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub-winkel bij jou in de buurt. SubLub in Amstelveen heeft de bekende merken duikmaterialen

S-Diving Club

«Daarnaast hebben we ook onze eigen S-Diving Club met een vaste kern van duikers en een leuke activiteit: begeleid duiken. Dit houdt in dat er tijdens de clubduik duikspullen uit de winkel worden gebruikt of dat er duikspullen van de instructeurs worden uitgewisseld om kennis mee te maken. Op die deze manier worden de nieuwste duikspullen gebruikt tijdens de duik.

Anderen lezen ook:  Veel touw bewaard gebleven in 17e eeuws scheepswrak bij Texel

We gebruiken hiervoor duiklampen, duikvinnen en duikmaskers. Zo heb ik ook mijn Sealife SportDiver eens meegenomen. Iedereen neemt toch altijd zijn smartphone mee en waar laat je die als je gaat duiken?

Dat gaat prima in deze onderwaterbehuizing die vacuüm wordt gezogen voor extra bescherming. Het is leuk om te zien hoe duikers hierop reageren en vervolgens naar de winkel komen om het aan te schaffen.

Het resultaat telt want ze hebben zelf mooie foto’s en video’s gemaakt met hun eigen smartphone.» Sublub Amstelveen is een gezellige duikzaak waarin ik mij direct op mijn gemak voel bij Jeroen en Ernst.

Zij verwerken veel aanvragen tot duikbrevetten voor de gehele PADI-reeks tot en met de specialties en privé-duiklessen. Ook kun je alle zwembadduiken bij Ernst doen en deze vervolgens voortzetten in Bonaire om je OW-brevet te halen.

Hierbij gaat Ernst uit van vier leerlingen per opleiding om zo de kwaliteit te bewaken. Jeroen verkoopt uitstekend materiaal waarmee de duiker bij Ernst gaat duiken om lekker ontspannen te kunnen zweven in het water. Wat wil je nog meer?

Faciliteiten SubLub amstelveen

  • Duik-, snorkel- en zwemwinkel
  • Vulstation 200 en 300 bar
  • Onderhoud duikmateriaal
  • PADI-duikschool S-Diving

Openingstijden: 13:00 – 19:00 (di.- vr.) 10:00 – 17:00 (za.). Parkeren: kan voor de deur. Doordeweeks betaald tot 18:00 uur (maximaal 2 uur). Adres: Uilenstede 314, 1183 DB Amstelveen. Telefoon: 020 – 640 78 06, e-mail: amstelveen@sublub.nl Website: SubLub.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

SubLub is Camaro Premium Dealer