Milou van der Es is marketing consultant bij Buddy Dive Resort in Bonaire. Per 1 Juli is het weer toegestaan om vanuit Nederland naar Bonaire te reizen en met een huisrif, bootduiken, prachtige studio’s, restaurants, verhuur van duikspullen, spoelbakken en gepaste Corona maatregelen allemaal bij Buddy Dive Resort, zouden wij niet weten waarom je niet al in het vliegtuig zit!

“Het duikcentrum heeft echt alles wat je als duiker kunt wensen.”

Vertel eens over jullie resort/verblijf, wat maakt jullie uniek?

Buddy Dive Resort biedt al 40 jaar alles wat duikers op Bonaire nodig hebben. Onze gasten hebben voor hun verblijf keuze uit studio’s, 1-, 2-, of 3- slaapkamer appartementen. Er zijn 2 restaurants en een aparte ontbijtruimte, allemaal met zeezicht.

Perfect voor een snelle lunch tussen duiken door maar ook voor een diner bij zonsondergang of gewoon een lekker koud drankje.

Het duikcentrum heeft echt alles wat je als duiker kunt wensen. Te beginnen met een prachtig huisrif wat nooit meer dan een paar stappen van je appartement vandaan is en waar je 24 uur per dag van kunt genieten.

Daarnaast vind je aan de steiger de verhuur van duikspullen, lockers voor je duikuitrusting, spoelbakken, analyzers en een winkel waar je terecht kunt voor souvenirs en duikuitrusting maar ook voor het boeken van activiteiten of gewoon een gezellig praatje.
Je kunt ervoor kiezen om met de boot mee te gaan duiken.

De boten vertrekken meerdere keren per dag vanaf de Buddy Dive steiger, de bestemming wordt meestal samen met de gasten besloten. Maar als je “shore diving paradise” Bonaire liever vanaf de kant wilt verkennen ben je bij Buddy Dive Resort ook aan het juiste adres.

Anderen lezen ook:  Is het gevaarlijk als mijn manometerslang lekt?

Alle duikpakketten zijn inclusief pick-up en onbeperkt lucht/nitrox. Je flessen kun je gemakkelijk inladen in de drive thru. Zo heb je alle vrijheid om te duiken hoeveel, waar en wanneer je maar wilt. Ideaal toch?

Buddy Dive Resort

Wat zijn de twee populairste duikstekken bij jullie in de buurt?

Op nummer 1: staat natuurlijk ons eigen Buddy’s reef. Je kunt hier makkelijk het water in via de trap of via een sprong van de steiger. Het eerste deel van je duik gaat over een ondiep zand plateau waar je de koraal kwekerijen van Reef Renewal Foundation Bonaire kunt zien.

Op ongeveer 9 meter kom je bij de drop off waar het rif begint. Dit bestaat uit veel verschillende soorten sponzen, hard en zacht koraal. Je kunt links of rechts afslaan en het rif volgen. Er is heel veel te zien, er is altijd veel leven en je weet nooit wat je tegen gaat komen (behalve het wrakje “la Machaca” dat ligt er altijd 😉).

Het duiken is hier vrij gemakkelijk waardoor het leuk is voor zowel beginners als gevorderden. Het is een heerlijke plek om lekker rustig naar klein leven te zoeken tussen de koraal blokken. Murenen, schorpioenvissen, octopussen en onze favorieten; de blennies, kun je hier vaak vinden.

Nummer 2: voor ons zijn de noordelijke duikstekken op Klein Bonaire (Sampler, Knife en Leonora’s reef). Deze zijn vanaf Buddy Dive Resort maar een heel klein stukje varen, je kunt ze vanaf het resort zien liggen. Wij nemen onze gasten hier graag mee naartoe met de boot omdat de verscheidenheid van het rif hier gigantisch is en we hier vaak mooie dingen vinden.

Anderen lezen ook:  Spannende duik met mijn buurman in Roatan

Maar we moeten heel eerlijk zijn. Er is niet één duikplek die we niet mooi vinden.

Buddy Dive Resort

Buddy Dive Resort

Jullie mogen weer gasten ontvangen, hoe is dat?

Ja dat klopt! Per 1 juli is Bonaire weer open voor toeristen uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Curacao. Het is nog wel vrij rustig op het eiland maar dat is voor de toeristen natuurlijk alleen maar fijn!

Wij zijn heel erg blij dat we weer mogen doen wat we het liefst doen; gasten een geweldige duikvakantie bezorgen! We hebben natuurlijk veel aanpassingen gemaakt om verblijf, eten in de restaurants en duiken extra veilig te maken.

Naast de extra hygiëneregels zijn er ook andere maatregelen getroffen zo kun je bijvoorbeeld nu ook roomservice bestellen, wordt het papierwerk voor het duiken nu online gedaan en gaan er meer boten per dag uit zodat er kleinere groepen op de boot mee gaan.

Buddy Dive Resort

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk door corona. Wat hebben jullie in die tussentijd gedaan?

Wij waren al bezig met de renovatie van Blennies restaurant en dat hebben we tijdens de sluiting af kunnen ronden. Blennies restaurant heeft een nieuw dak en een mooie nieuwe look gekregen.

Daarnaast zijn we druk geweest met onderhoud aan de boten, het voorbereiden van alle veiligheidsmaatregelen en heeft de crew veel kunnen helpen bij Reef Renewal Bonaire.

Hoe gaan jullie om met corona? Wat is anders? Wat voor voorwaarden worden er aan de duikers gesteld?

We hebben alle corona maatregelen op onze website gepubliceerd zodat de mensen die op vakantie komen deze vast kunnen doorlezen. Ook vullen gasten nu dus van tevoren online hun liability forms in.

Anderen lezen ook:  Aqua Lung Outlaw: Buiten alle wetten

Om naar Bonaire te mogen vliegen moet je een gezondheidsverklaring invullen en bij je hebben tijdens de reis. Daarnaast wordt het ten zeerste aangeraden om een corona test te laten doen voor vertrek. Bonaire heeft geen Corona besmettingen en dat willen we natuurlijk heel graag zo houden!

Hoe reageren de klanten die tot nu toe zijn geweest?

Tot nu toe goed. Het is natuurlijk rustiger dan normaal op Bonaire. De meeste mensen vinden dat fijn.  Onlangs is Duiken redacteur Peter de Ruiter bij ons wezen duiken. Hij heeft hier (link) verslag gedaan van zijn ervaringen.

Buddy Dive Resort

Hebben jullie nog een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

Ja zeker! Wij hebben voor september en oktober fijne kortingen op verblijf, autohuur en ontbijt. Deze actie is direct bij ons te boeken maar ook via uw touroperator. Voor later in het jaar hadden wij al hele mooie acties op onze website staan.

Meer informatie over dit resort vind je op www.divingworld.com