Deepspot in Polen zal met 45 meter het diepste binnenzwembad in de wereld worden. Voor even, want volgend jaar opent The Blue Abyss, een nog dieper zwembad in het Verenigd Koninkrijk.

Het enorme duikbad moet dit najaar open gaan en komt in de Poolse stad Mszczonów, op een kleine vijftig kilometer ten zuidwesten van Warschau.

Vijftien verdiepingen

Deepspot, dat zo diep is als een appartementsgebouw met vijftien verdiepingen, zal voorzien zijn van een speciaal ontworpen filtersysteem dat het water in het zwembad kristalhelder zal houden. Het water zal iets warmer zijn dan gebruikelijk is in een normaal zwembad. Hierdoor hoeven freedivers geen wetsuit aan te doen. Het trainingsbad is voor alle type duikers beschikbaar, ideaal voor degene die voor de eerste keer wil duiken, sport en professionele duikers.

Deepspot

Tunnels

Het zwembad zal heel het jaar zeven dagen per week open zijn. En de echte gepassioneerde duikers kunnen zelfs ’s nachts gaan oefenen in het zwembad, omdat het 24 uur op 24 uur open zal zijn. Diegenen die liever droog blijven, kunnen in onderwatertunnels naar de duikers kijken. Er zullen ook een hotel, conferentie- en trainingszalen zijn die uitkijken op het zwembad. Het bad bevat een ongelooflijke hoeveelheid van 8000 kubieke meter water, evenveel als het water in 27 olympische zwembaden.

Deepspot

Wereldrecord Deepspot

Zodra Deepspot in de herfst van dit jaar zal opengaan, zal het het Italiaanse zwembad Y-40 Deep Joy met een diepte van 42 meter van de troon stoten. Maar niet voor lang: het zwembad The Blue Abyss in het Verenigd Koningrijk zal 50 meter diep zijn en opent in 2020 de deuren. Dit duikbad komt nabij Liverpool.

Anderen lezen ook:  Gaat de weekprijs naar Zeeland of Bonaire?

Meer informatie over Deepspot: www.flyspot.com

Bron: HLN

Bekijk ook: IJsland Silfra kloof, zicht van meer dan 100 meter