De fotochallenge #zeeleven is is goed op stoom. De jury kreeg deze week meer dan 120 foto’s voorgeschoteld. De een nog mooier dan de ander! 

Hoe breng je zeeleven perfect in beeld? Met een macrolens? Groothoek? Of een fisheye lens? Het kan uiteraard, afhankelijk van je onderwerp met iedere lens en camera. De baitball foto van Bernadette-de-Jonge is een en al leven. De zee kolkt als het ware om de fotograaf heen. Een van de foto’s die de jury deze week opviel.

 

#zeeleven

Foto: Bernadette-de-Jonge Baitball

#zeeleven

Foto: Elly Jeurissen

 

Met een macrolens breng je dieren tot leven die voor veel mensen onbekend zijn. Bij fotografen zijn deze onderwerpen zeer geliefd. Het resultaat is vaak verrassend, helemaal als je je onderwerp zo mooi vastlegd als Elly Jeurissen met bovenstaande foto heeft gedaan. Uiteraard moet Aart Reitsma, de winnaar van vorige week, een opvolger krijgen. Naar wie sturen we deze week een duikmasker van Tusa? Elly zat er heel dichtbij.

 

#zeeleven

Foto: Jan van Kemenade

 

Jan van Kemenade zat er nog dichertbij. Niet één, twee of drie… nee, maar liefst vier roggen wist Jan op de gevoelige geheugenkaart vast te leggen. Met slechts een banddikte verschil aan de finish is een andere Jan – Jan Stael – winnaar van week 2. Zijn inzending knalt echt van je scherm af. De zee-egel is getransformeerd tot een paarse discobal. Als kijker wordt je bijna de foto ingezogen, een schitterend effect en dat met een heel eenvoudig onderwerp.

Van harte en tot volgende week!

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1108243982552495.1073741845.115940675116169&type=1&l=8a90688735

 

Je kan nog meedoen!

Anderen lezen ook:  Wrakken met een naam

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Je mag maximaal één foto per week insturen. Hoe meer foto’s je instuurt, hoe groter je kans om te winnen!

Hoofdprijs

Doe mee en maak kans op de geweldige hoofdprijs: een SeaLife Micro 2.0 camera ter waarde van € 499! Voor de weekwinnaars ligt een schitterend duikmasker van Tusa klaar. Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf zondag 19 juni tot en met 24 juli.

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album#zeeleven bekijken.

#zeeleven, TUSA, Duiken