De nieuwe Garmin Descent MK2 serie duikcomputers en transmitter zijn een aanvulling op Garmin’s groeiende productlijn van innovatieve producten die duikers boven en onder water ondersteunen.

Garmin introduceerde onlangs de Descent® Mk2, Descent Mk2i duikcomputers en Descent T1 transmitter. Deze nieuwe generatie duikproducten zit vol met functies voor zowel onder water als aan de oppervlakte.

De Descent Mk2i is een uitgebreide duikcomputer in smartwatch-stijl. Deze kan gekoppeld worden met de Descent T1-zender via Garmin SubWaveTM om de tankdrukgegevens aan de duiker door te geven (1).

SubWave is een revolutionair nieuw, op sonar gebaseerd, communicatiesysteem dat een groter bereik en een grotere betrouwbaarheid biedt dan traditionele luchtintegratiesystemen.

Naast een groter display, waterdichte inductieve knoptechnologie, aanpasbare gegevensvelden en meer, zijn de Descent Mk2 en Descent Mk2i voorzien van Garmin’s meest gewilde dagelijkse smartwatchfuncties, waardoor het één van de meest geavanceerde duikcomputers op de markt is.

Garmin Descent MK2

Garmin Descent MK2 serie

“De Descent Mk2i en de Descent T1 transmitter zijn met hun hoogwaardige functies zeer geschikt voor onderwater-avonturen. De geavanceerde luchtintegratie zorgt ervoor dat dit essentiële apparatuur is voor ervaren duikers”, aldus René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland.

“Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van sonarapparatuur voor de scheepvaart, konden we onze eigen SubWave-sonartechnologie ontwikkelen. Deze vormt de standaard voor een groter bereik en een grotere betrouwbaarheid voor de duikgemeenschap.

Daarnaast hebben we de Garmin smartwatch-stijl en alle bijbehorende functies in deze duikcomputer doorgevoerd en is deze zeer geschikt om casual en zakelijk als smartwatch te dragen.”

Anderen lezen ook:  Noordkaper communiceert fluisterend met haar jongen

Garmin Descent MK2

Nauwkeurig monitoren van de tankdruk

De Descent Mk2i duikcomputer kan tegelijkertijd de tankdruk van maximaal vijf gekoppelde Descent T1-transmitters (elk afzonderlijk verkocht) via het SubWave sonar-datanetwerk monitoren.

Op die manier kunnen duikers hun eigen tankdruk, resterende duiktijd, het luchtverbruik en die van andere duikers of extra tanks binnen een bereik van 10 meter monitoren. Dit maakt het systeem dan ook een ideale oplossing voor duikinstructeurs.

Geavanceerde duikfuncties op groot 1,4-inch scherm

De Descent Mk2 Serie ondersteunt meerdere duikmodi zoals duiken met één of meerdere gastanks (inclusief nitrox, trimix en 100% O2), gauge, apnea, apnea en closed-circuit rebreather.

De smartwatches zijn voorzien van een 3-assig kompas en geven diepte, duiktijd, temperatuur, NDL/TTS, stijg-/daalsnelheid, gasmix, PO2, N2-lading, decompressie/veiligheidsstop-informatie, tijd, datum en nog veel meer weer. Deze gegevens zijn allemaal duidelijk af te lezen via een helder 1.4 inch, in zonlicht afleesbaar kleurendisplay, dat 36 procent groter is dan de Descent Mk1.

Garmin Descent MK2

Garmin Dive™ app geeft gedetailleerde analyse van elke duik

Duiken worden automatisch opgeslagen in de nieuwe gratis Garmin Dive™ app (2), die een gedetailleerde analyse geeft van elke duikactiviteit, inclusief maximale diepte, bodemtijd en een kaart met ingangs- en uitgangspunten aan de oppervlakte (3).

Gebruik de verkenningsfunctie in de app om meer dan 2700 duiklocaties wereldwijd te ontdekken.

De duikcomputers zijn daarnaast ook voorgeladen met honderden duiklocaties, zodat je wrak- en riflocaties en getijdengegevens kunt bekijken om de beste plekken te vinden voor een mooie duikervaring.

Garmin Descent MK2

Premium multisport GPS smartwatch

Op het land functioneren de Descent Mk2 en Mk2i als premium multisport GPS smartwatches met multi-GNSS ondersteuning en hartslagmeting op de pols (5). Ook zijn de horloges voorzien van meerdere sportprofielen, waaronder hardlopen, fietsen, mountainbiken, snowboarden, skiën, golf met full-colour mapping voor meer dan 42.000 golfbanen wereldwijd, en meer.

Anderen lezen ook:  Neusbijholten, welke holten reageren op drukverschillen tijdens het duiken

Andere functies van de smartwatch zijn het ontvangen van smartphonemeldingen voor inkomende oproepen, mails, agenda-meldingen, en meer (6), contactloos betalen met Garmin Pay™ (7), muziekopslag met compatibele serviceondersteuning (8) en een Pulse Ox-sensor9 voor zuurstofmonitoring in het bloed.

Garmin Descent MK2

Prijzen en beschikbaarheid Garmin Descent MK2 serie

De Descent Mk2 en Descent Mk2i hebben een batterijlevensduur tot 16 dagen in de smartwatchmodus en tot 80 uur in de duikmodus. De Descent Mk2i heeft een accuduur tot 32 uur in combinatie met een Descent T1.

De T1-zender is geschikt voor een diepte van 11 ATM10 en heeft een batterijlevensduur tot 110 uur met een door de gebruiker vervangbare CR123-batterij.

De twee modellen duikcomputers zijn nu verkrijgbaar en hebben een adviesverkoopprijs variërend van €1.299,99 tot €1.499,99. De Descent T1 transmitter heeft een adviesprijs van €399,99.

Garmin Descent MK2

Ga voor meer informatie over de Garmin Descent MK2 serie naar www.garmin.nl

 

1) Vereist Descent Mk2i duikcomputer gekoppeld aan Descent T1 zender (elk afzonderlijk verkocht)

2) Vereist een app op uw compatibele smartphone gekoppeld aan de Descent Mk2 of Descent Mk2i

3) GPS tracking en satellietcommunicatie werkt niet onder water

4) Actief satellietabonnement vereist. In sommige rechtsgebieden wordt het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur gereguleerd of verboden. Het is uw verantwoordelijkheid om alle wetten te kennen en te volgen in de rechtsgebieden waar het satellietcommunicatietoestel bedoeld is om te worden gebruikt.

5) Zie Garmin.com/ataccuracy

6) Wanneer gekoppeld met uw compatibele smartphone; zie Garmin.com/ble

7) Bekijk het huidige ondersteunde land, het betalingsnetwerk en de bankinformatie op Garmin.com/GarminPay/banks

8) Kan een premium-abonnement bij een externe muziekprovider vereisen

Anderen lezen ook:  Gebruik van geluid voor bestuderen zeezoogdieren op de Sababank

9) Dit is geen medisch hulpmiddel en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of controle van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.

10) Zie Garmin.com/waterrating