Museon Wildlife Photo Community

08-02-15

Op zondag 8 februari 2015 staat fotografie van het publiek centraal in het Museon in Den Haag. Een vakkundig panel onderwerpt ingezonden natuurfoto’s aan een kritisch oordeel en bespreekt deze in de Museon Wildlife Photo Community. Het is voor iedereen mogelijk hierbij aanwezig te zijn, meedoen is dus niet noodzakelijk. Natuurfotograaf en prijswinnaar Jan van der Greef is jurylid en maakt na de pauze het publiek deelgenoot van zijn werk. Het is nog mogelijk tot 1 februari 2015 fotowerk in te sturen, kijk voor de voorwaarden op www.museon.nl.Reserveren: 070-3381423 of 070-3381407 of wpy@museon.nl. Aanvang programma 13.00 uur.


Wildlife Photographer of the Year
Het Museon toont voor de 23ste maal de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’. De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto’s van ‘The Wildlife Photographer of the Year Competition’, een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografendeelnemen. De foto’s zijn te zien tot en met 8 maart 2015.

Jan van der Greef
De titel, Wildlife Photographer of the Year, ging dit jaar naar Michael Nichols. Zijn foto met een troep rustende leeuwen in Serengeti National Park, Tanzania werd als winnaar gekozen uit 42.000 inzendingen. De foto is in groot formaat te zien in de jaarlijks terugkerende wildlife tentoonstelling waarin de rijke verscheidenheid van het leven op onze planeet, de schoonheid en de kwetsbaarheid worden getoond. Er zijn dit jubileumjaar maar liefst vier Nederlandse fotografen in de tentoonstelling te zien, waarvan jurylid Jan van der Greef er één is. Met de foto ‘Touché’, van een zwaardkolibrie, werd hij finalist in de categorie ‘Birds’. Twee dagen lang observeerde Jan hoe deze vogel in Papallacta (Ecuador) op zoek naar voedsel door het territorium van een agressieve gekraagde inkakolibrie vloog. ‘Een paar keer per dag gebruikte de zwaardkolibrie zijn lange snavel om de aanvaller op afstand te houden,’ vertelt Jan. Maar het was niet eenvoudig dit moment vast te leggen – om de vleugels van dit dier stil te zetten gebruikte hij flitslicht dat slechts 1/10.000 van een seconde duurde. 

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Het fotowerk in ‘Wildlife Photographer of the Year’ benadrukt de schoonheid van de aarde. De tentoonstelling zet aan tot nadenken over de verantwoordelijkheid van de mens zich in te spannen tot het behoud ervan.

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer